Se agită apele în PSD Suceava?

Schimbările anunţate la vârful partidului agită apele şi în PSD Suceava. Într-un comentariu publicat recent pe blog, deputatul Ioan Cătălin Nechifor spune, printre rânduri, că a venit timpul pentru o schimbare şi în PSD Suceava.
"Alegerea conducerii centrale a PSD la viitorul congres va rezolva o parte dintre aceste framantari curente, va trebui mers insa mai departe, la nivel local si judetean, pentru ca trebuie recastigate si zonele in care prea ne-am obisnuit sa pierdem si sa cautam explicatii in afara noastra", spune Nechifor.

Una din zonele care trebuie "recâştigate" este evident judeţul Suceava. De la localele din 2008, PSD a pierdut toate alegerile (parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale) la nivelul judeţului. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru înfrângeri. Dacă nu mă înşel, directori de campanie ai PSD Suceava au fost Virginel Iordache şi Eugen Bejinariu. Vina a fost aruncată pe agresivitatea PDL, presupusa şpagă electorală distribuită cu generozitate de portocalii, faptul că aceştia şi-au subordonat instituţiile statului etc.
Nici şeful filialei, Gavril Mîrza, nici cei care au făcut parte din staff-urile de campanie nu şi-au asumat responsabilitatea pentru rezultate slabe în alegeri. 

Nu ştiu dacă Nechifor îşi pregăteşte o eventuală candidatură pentru şefia PSD Suceava. Nu ştiu nici dacă alţi membri ai partidului ar vrea să îl detroneze pe Mîrza. Cert este că acesta va fi destul de greu de înlăturat. Cea mai facilă opţiune ar fi aceea ca Gavril Mîrza să se dea de bunăvoie la o parte şi să lase loc unul alt preşedinte. Nu pot să spun însă că schimbarea lui Mîrza ar avea un efect benefic pentru PSD Suceava. Timpul ne va lămuri. Cert este că nemulţumirile din interiorul PSD sunt din ce în ce mai puternice şi viitorul filialei este strâns legat de rezultatul congresului extraordinar din februarie.

"Mai sunt 2 ani si jumatatate pana la alegerile locale din 2012, insa pana atunci avem alegerile interne din partid si ar culmea sa le pierdem si pe astea", mai scrie Nechifor pe blog.

Citeşte aici comentariul lui Ioan Cătălin Nechifor.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii