Tot soarele e cea mai buna firma de salubrizare

Iarna nu-i ca vara, spunea în urmă cu mulţi ani actualul preşedinte Traian Băsescu. I-a dat dreptate şi primarul Ion Lungu. El a anunţat că primăria nu are în buget bani pentru degajarea străzilor şi trotuarelor de mormanele de zăpadă.
Adică nimeni nu s-a gândit că iarna va ninge şi că zăpada care se depune în oraş va încurca circulaţia şi trebuie cărata în afara oraşului. Este încă o dovadă că trăim în ţara lui Papură Vodă.

Şi pentru că nu avem bani cu care să cărăm zăpada, primarul Lungu ne-a anunţat sec că vom scăpa de zăpadă când se va încălzi vremea. Halucinant!

Mai mult, el a făcut apel la spiritul civic al oamenilor şi le-a cerut să pună mâna pe lopată şi să iasă la curăţat zăpada. De ce? Daţi-mi un singur motiv pentru care ar trebui să fac ceva pentru statul ăsta. Ei nu au făcut nimic pentru mine. Cetăţenii sunt doar furnizori de bani la buget prin taxe şi impozite.
După ce sunt jecmănit sistematic de stat prin tot felul de taxe închipuite şi sunt tratat cu nesimţire de toţi bugetarii, de la preşedinte şi prim-ministru până la ultimul funcţionăraş, de ce să ridic un deget pentru bunastarea guvernanţilor?

De ce să nu procedez ca ei? Dacă îmi spun să am răbdare că şi zăpada se va topi când vine căldura, de ce să nu aştepte şi ei impozitele mele până când se schimbă guvernul?

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Zapada ca zapada, dar zapada respectiva s-a transformat in gheata.Tinand cont de cum "merge" lumea pe strada, de cum s-a adaptat omul conditiilor ostile din zilele noastre, pot afirma cu mana pe inima ca suntem niste hocheisti inascuti!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nah, in fata casei tale sau a blocului tau poti lasa mormanele de zapada nemiscate. Doar sa va uniti 2-3 oameni pentru juma de ora ar fi o munca titanica!!!

    E vorba de ce este in fata curtii tale, nu despre in ce tara e curtea ta.

    RăspundețiȘtergere