Cum am desfiinţat FC Cetatea Suceava

Un fan înfocat al acestui blogul susţine FC Cetatea Suceava s-a desfinţat din cauza mea. Din comentariile pe care le-a scris la articolul Cine îşi aminteşte de Cetatea? am înţeles că omul crede că Cetatea s-a desfiinţat pentru că eu am scris, în urmă cu aproape un an, un articol în Obiectiv de Suceava în care spuneam că Direcţia de Finanţe a cerut în instanţă dizolvarea AFC Cetatea Suceava.

Adică, mai simplu, că Cetatea nu s-ar fi desfiinţat dacă informaţia că Fiscul a cerut dizolvarea nu apărea în presă. Halucinant! Adică pentru omul nostru procesul şi datoriile de 24 de miliarde nu ar fi existat dacă nu ştia de ele. Aşa cum în antichitate Pământul nu era încă rotund şi cum în evul mediul pentru europeni America nu exista pentru că nu fusese descoperită.

Pentru ca şi anonimul în cauză să înţeleagă, voi face o comparaţie. E ca şi cum un inginer avertizează un proprietar că în cazul unui cutremur clădirea se va dărâma, iar după ce vine cutremurul şi casa se dărâmă, inginerul e acuzat că tocmai din cauza lui s-a dărâmat clădirea, sau că nu s-ar fi dărâmat dacă nu îl avertiza despre cât e de şubredă.
Sau ca şi cum un mecanic te sfătuieşte să îţi schimbi plăcuţele de la frînă şi pentru că nu îl ascuţi rămâi fără frână la vale şi tot pe el îl consideri vinovat.

Aşa sunt şi eu considerat vinovat pentru desfiinţarea Cetatea. Pentru că am fost primul care a avertizat că echipa se află într-o situaţia finanaciară proastă, cu un management deficitar, şi că din cauza datoriilor şi al procesului de la Judecătorie riscă să se desfiinţeze.

Nu-i aşa, dacă nu apărea în ziare, se desfiinţa şi gata. Ca din senin. Măcar aşa nu ştiam că se va desfiinţa şi trăiam liniştiţi mai departe. Cam comunistă gândire, nu credeţi?

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. Mai bine cumparai clubul asta de fotbal, daca tot esti asa de influent! :)
    Fain post

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai lipseşte să aflăm că există vreun grup Anti-Zară :)). De ce e nevoie să le dai prea multe explicaţii unora care tot nu prea înţeleg? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andi
    cu ce bani? ;)

    @NiCoTyN
    Tocmai pentru că aş vrea ca şi ei să înţeleagă realităţile din oraşul asta. Pe mine nu mă deranjează că sunt înjurat sau acuzat de una sau alta, oricine are dreptul la opinie şi libertate de exprimare.

    Sunt însă dezamăgit că de cele mai multe ori funcţionează propaganda de stat sau de partid şi adevăratul vinovat, din punctul meu de vedere în acest caz e Primăria, este ignorat şi este înjurată în schimb presa. Şi ăsta e doar un caz din multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  4. e ultima data cand scriu pe cacatul asta de blog.
    bai Zara am spus ca tu ai fost un asazis ziarist care mereu ai fost anti Cetatea, mereu ai bagat articole impotriva echipei ( ex. ai scris cateva articole impotriva lui nea Marian Pana ca sa poata prelipcarul sa-l demita , deci ai scris la comanda niste rahaturi neadevarate) , apoi ai continuat sa bagi de datorii si uite asa primarul si-a indeplinit obiectivul de a desfiinta echipa.( nu te face prost ca stii prea bine ca ai fost folosit si apoi ti-au dat cu piciorul in cur , fraiere ).

    RăspundețiȘtergere
  5. primarul cu echipa pdl poate vor deschide un nou tailand pe stadion

    RăspundețiȘtergere