Iarăşi ne distrăm cu SportSuceava - D'ale gramaticii (8)

Eu pe SportSuceava.ro recunosc că intru rar, chiar foarte rar. În primul rând pentru că textele sunt scrise foarte neglijent, exprimările sunt scoase parcă din compunerile din clasa a III-a iar gramatica lasă mult de dorit.

Printre altele, nu mi-a venit să cred că vorbind despre jucătorii echipei Rapid, autorii de la SportSuceava scriu "rapid-iştii" (cu cratimă, adică, ca să fim bine înţeleşi).

Bun, după ce în urmă cu vreo jumătate de an puneau cratime pe unde se nimerea (click aici), acum băieţii nu prea ştiu când şi cum se foloseşte "î" şi când se foloseşte "â". A, şi să nu mai zic de veşnica problemă cu numărul de "i"-uri din coada unor cuvinte. Nu mă apuc acum să explic.

sportsuceava

sportsuceava 3

sportsuceava 4

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. Domnule Zara. Din cate observ, dumneavoastra aveti putina "pica" pe site-ul SportSuceava. Stiu ca sunteti un "profesor al literelor", insa nu credeti ca deja exagerati? Credeti ca, daca publicati astfel de articole cu greseli gramaticale ale site-ului SportSuceava, veti ajunge undeva? Eu nu prea cred. Sau probabil ca, cum dumneavoastra lucrati la Gazeta de Suceava si cum site-ul SportSuceava e inaintea celor de la GazetaSv, conform statisticilor WTA, aveti de ce sa comentati greselile gramaticale. Totusi, zic ca e prea mult. Daca nu ma insel, asta e al doilea sau al treilea articol pe care il publicati pe blogul dvs. despre SportSuceava.

    RăspundețiȘtergere
  2. ceea ce sugerati dvs domnule Zara ca ar fi greseli gramaticale sunt doar simple greseli de dactilografie probabil iar faptul ca intrati foarte rar pe site nu ne ingrijoreaza. ceea ce ne ingrijoreaza cel mai tare este ca asa rar cum intrati gasiti rapid abumite greseli iar inseamna ca ori ne vanati ori ne ititi mai des decat vreti sa recunoasteti.

    RăspundețiȘtergere
  3. iar penttru cultura ta generala textul a fost preluat de pe ajfsuceava.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. adica a-ti dat copipaste :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. "site-ul SportSuceava e inaintea celor de la GazetaSv, conform statisticilor WTA, aveti de ce sa comentati greselile gramaticale."

    Era de asteptat. Prostul la prost trage.

    RăspundețiȘtergere
  6. Invidia e mare domnilor "jurnalisti profesionisti" de la gazeta sv...asa cu greseli gramaticale, cu analfabeti care isi fac treaba de zeci de ori mai bine ca domniile voastre, Sport Suceava e peste voi din toate punctele de vedere, si asa va ramane pentru multa vreme...si culmea e ca sunteti constienti de treaba asta...dar preferati aceste atacuri murdare ...copilaresti pana la urma. Stiu, e frustrant sa fii tot timpul numarul 2...

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo domn profesor Dinu ZAMĂ...cum se scrie corect: să fii cu 2 de "i" sau cu un singur "i"? Am observat că sunteţi mare specialist...

    Într-adevar e de râsul lumii, că aceşti analfabeţi de la Sport Suceava, nu au angajat şi ei nişte oameni cultivaţi, trecuţi prin 7 şcoli, şi mai ales, cu note de zece pe linie în generală la gramatică.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar trebui sa inviti oameni cu un caracter deosebit,nu un ratat ca flutur care nu stie sa vorbeasca coerent.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu inteleg de ce sunteti nemultumiti, voi cei de la SportSuceava.ro . Pana la urma primiti putina reclama gratuita de la aceasta persoana :) Credeti ca tine cineva cont de lipsa unui 'i' sau a unei virgule?
    Una alta, un articol in plus pentru gogu conteaza la maxim!

    RăspundețiȘtergere
  10. .....zi Dinu Zara si trage apa.......

    RăspundețiȘtergere