Afacerile famigliei Mutescu (2) - grav conflict de interese

Constantin Mutescu, primarul comunei Vicovu de Jos

Spuneam în articolul precedent că primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, face tot felul de afaceri dubioase cu primăria prin propria sa firmă, Vicov Construct SRL. 


Un articol pe această temă, pe care îl puteţi citi aici, au scris şi colegii de la Monitorul de Suceava. Pot confirma şi eu că informaţiile prezentate de ei sunt cele corecte. Însă, din punctul meu de vedere, întrebarea nu este când şi pe ce sumă i-a vândut firma Constantin Mutescu lui Vasile Ţugui (actualul patron din acte).

Întrebarea, zic eu, este cum a semnat Constantin Mutescu actele din cadrul licitaţiei prin care Vicov Construct SRL a câştigat un contract de peste 7,17 milioane lei, adică aproape două milioane de euro. Mă refer la faptul că primarul s-a aflat într-un grav conflict de interese.

Potrivit legilor administraţiei publice locale, el nu ar fi avut voie să participe la nicio procedură şi să nu semneze niciun act care se referă la rude până la gradul IV sau foşti angajatori. Or, Constantin Mutescu a fost, până în 2008, administrator şi asociat unic al firmei Vicov Construct SRL.

În documentele pe care le deţin, Mutescu apare ultima dată ca şi asociat unic şi administrator al firmei Vicov Construct la 28 decembrie 2007. Dar eu sunt convins că, în acte, Mutescu a rămas proprietar al firmei până după ce a fost ales primarul comunei Vicovu de Jos.

Aşadar, adevărata problemă este conflictul de interese în care se afla primarul Constantin Mutescu, el fiind cel care a semnat toate actele din cadrul procedurii de licitaţie.

În următorul articol discutăm despre cum firma Vicov Construct nici măcar nu îndeplinea condiţiile minime pentru a participa la licitaţia pentru reţelele de canalizare şi alimentare cu apă şi modernizarea drumurilor comunale din satul Remezău.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii