Schweighofer: Dacă nu se schimbă legea, închid în România şi mă mut în Cehia

Schweighofer: Dacă nu se schimbă legea, închid în România şi mă mut în Cehia
Gerald Schweighofer, şeful grupului Holzindustrie Schweighofer, proprietarul unor centrale pe bază de biomasă la Rădăuţi şi Sebeş, a declarat că se gândeşte să-şi mute afacerile în Cehia.

Schweighofer a declarat, pentru thediplomat.ro, că a făcut "o mare greşeală" investind milioane de euro în unităţi de producere a energiei regenerabile în România şi că merge în pierdere din cauză că guvernanţii nu s-au ţinut de cuvânt privind modificarea legislaţiei.

Compania austriacă a construit în ţara noastră trei unităţi pe bază de biomasă în baza unor promisiuni privind triplarea subvenţiilor acordate producătorilor de biomasă.
Gerald Schweighofer afirmă că prin întârzierea adoptării acestei legi a pierdut zece milioane de euro.

"Am făcut o mare greşeală să investesc în energie alternativă în România. Dacă nu se întâmplă nimic cu schimbarea legii voi închide unităţile din România şi ne mutăm în Cehia. Nu pot pierde bani încă un an aici", a spus Schweighofer.

În total, Holzindustrie Schweighofer a investit 50 milioane euro în instalaţiile de biomasă din România.

Holzindustrie Schweighofer are o fabrica de biomasă în Rădăuţi, judeţul Suceava şi doua în Sebeş, judeţul Alba.

Deşi anunţase noi investiţii de 50 de milioane de euro în proiecte de cogenerare, Schweighofer spună că nu va mai investi niciun euro în România.

Trimiteți un comentariu

40 Comentarii

  1. drum bun... :))
    Energie alternativa din pl de cerb...peleti din copaci..asta e energie alternativa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. criminali defrisatori asta sunt austricii

      Ștergere
    2. Generalizati aiurea, imi pare rau. Traiesc de peste 25 de ani în Austria, nu defrişează nimic.
      Românii defrişează ilegal la greu, de cele mai multrbori cu sprijinul si incuviintarea autoritatilor locale.
      Schweighofer nu face altceva decat sa profite de o situatie de care tot noi suntem de vina.
      Cu respect

      Ștergere
    3. Băi nesimțitule @Chris Jordan ... nu crezi că ești un tupeist ordinar cu afirmația asta ? ei dacă sunt corecți de ce acceptă ? aia dacă nu ar mai avea cui să vândă nu ar mai tăia ... așa că să plece în morții mă-sii la el în Austria să taie !!! ... punct !

      Ștergere
    4. majoritatea defrisarilor atat legale cat si ilegale se fac cu "acordul" autoritatilor locale, judetene, ...si de mai sus, la comanda. Maicamea locuieste la tara, avea vreo 2-3 hectare de padure care pur si simplu a fost chelita de mafia taietorilor condusa de autoritatile locale: ocol silvic, primarie, politie, etc. Ca sa taie un copac sa aiba lemne de iarna era o adevarata aventura, insa mafia ii taia padurea intr-o veselie, Degeaba platea paznic, degeaba zeci de plangeri timp de ani de zile, toti ii radeau in nas si o tot amanau. Ii cereau ei dovezi iar daca au fost prinsi autoritatile au musamalizat totul. Si nu era singura care patea asta. Si se stia clar cine taia si pentru cine; si cand au fost prinsi autoritatile au musamalizat totul. Asa ca nu acesti austrieci sunt vinovati, ei nu sunt decat niste profitori...de cati mafioti ai dezastrului ecologic ati auzit ca-s in procese sau dupa gratii?

      Ștergere
  2. daca mai ramna nu ramana nici un copac dupa 5 ani in romania

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere pot sa-si ia jucariile si sa plece linistiti. Vom salva padurile daca procedeaza asa. Iar cat priveste "energia verde" e o mare prostie. Energia verde e cea mai scumpa energie produsa vreodata. Ca sa fie "eficient" el are nevoie de bani de la guvern. Adica in loc sa platim doar curentul ii mai dam si niste bani in plus de la buget. Deci platim dublu sau triplu acelasi curent, doar ca indirect. Si el meseriasul face profit. Hai ma lasi ? Mergi un de vezi cu ochii sau mai precis, unde gaseseti fraieri sa te creada !

    RăspundețiȘtergere
  4. da sa se duca dracu cu sculele lui cu tot ca nu ne lasa lemne nici de scobitori

    RăspundețiȘtergere
  5. Biomasa este partea biodegradabilă a produselor, deşeurilor şi reziduurilor din agricultură, inclusiv substanţele vegetale şi animale, silvicultură şi industriile conexe, precum şi partea biodegradabilă a deşeurilor industriale şi urbane.
    deci nu distruge nici o padure. dar asa suntem noi, dam cu batul inainte sa intelegem despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca el foloseste biomasa pentru a produce energie, urmatoarele generatii de arbori de unde isi vor lua, hrana (biomasa) din energie?
      contemplati asupra acestui lucru va rog

      Ștergere
    2. Daca cunoasteti vreun punct de lucru oriunde nu numai in Romania care isi duce reziduurile / deseurile ramase din procesare agricola, industriala etc. inapoi in padure am fi si noi curiosi cum o face si cine ii acopera costurile de transport.

      Ștergere
    3. Ce biomasa??? Cumpara busteni la greu!

      Ștergere
  6. energia verde se refera la energia eoliana (a vantului), energia solara, biomasa. verde se refera la faptul ca nu se distruge natura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. energia verde reprezinta 0.3% din total.....mai moale cu aportul energiei verzi la lumina de la bec....

      Ștergere
  7. sint din radauti si zilnic trec prin oras circa 300 tir-uri pline cu lemne, si asta se intimpla de circa 3 ani ... ma si mir de unde de atita padure,,, ca sa devina eficienti taie lemn sanatos din padure, il toaca/usaca si il ard sa produca energie electrica care o vind la mafia din guvern,,,,bravo --- asta da ,,green energy'' de cind au venit nenorocitii astia nu mai este nici lemn de foc ..

    RăspundețiȘtergere
  8. asa se fac banii: iei bani de la stat , produci ceva ,vinzi la prostu (statu roman) care iti da banii si faci alti bani asa da afacere.materia prima o iei din tara ,lucreaza romani ,energia o vinzi tot la romani...de ce nu face asta statul roman daca tot vor energie verde? de
    unde paduri astea
    nu cresc ca cifra lui de afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  9. POTI SA TE DUCI IN GURA MATII DE JIDAN AUSTRIAC CA AI TERMINAT PADURILE ROMANIEI AI JECMANIT POPORU ASTA SI DE ZECI DE MII DE HECTARE VREI SA-TI FACI SLUGI DIN TARANII ROMANI(IOBAGI) CE FACE DNA-UL DE CE-L LASA SA CUMPERE ATITA TEREN ARABIL SI PADURI TIPU ASTA FACE CE VREA IN TARA ASTA SA VAD UN ROMIN CA CUMPARA ATITA TEREN IN AUSTRIA CRE CA IL IMPUSCA AIA IN SECUNDA 1 ---PAMINTU ASTA A FOST APARAT CU SINGE DE BUNICII NOSTRI SI ACU VIN NISTE JIDANI SIL IAU CU 2 BANUTI AFARA CU ASA ZISII INVESTITORI

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa nu mai vorbim de pretul imens pe care-l practica la peletii comercializati in Romania. In Austria pretul ramane constant an de an. Aici pretul creste an de an. Toti ne iau drept prosti. Vin aici, jefuiesc, apoi pleaca. Nu ei sunt de vina ci ai nostrii conducatori, care nu se mai satura de spagi, avizi de imbogatire dau voie acestor venetici sa ne jecmaneasca cum vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai bine te duci in pizda matii de muist !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe 9 mai la protest ,sa/i grabim plecarea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Voi cei din zona luați atitudine daca vi se pare ca afacerea este dubioasa si personajul asta nu face decât sa distrugă..

    RăspundețiȘtergere
  14. Articolul e din martie 2011 si...asta n-a plecat din Romania? Va dati seama cate paduri s-au defrisat de 4 ani? De vina sunt cei care fac legea dar si romanul care accepta sa faca orice pentru un ban...chiar si sa-si vanda tara. Pentru ca asta inseamna prin vanzarea terenurilor la straini, vanzarea padurilor...si multe altele

    RăspundețiȘtergere
  15. Stai sa deschida in totalitate fabrica din Covasna. Sa vezi atunci paduri rase.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa se duca de unde a venit.. sa taie toata Austria!

    RăspundețiȘtergere
  17. sa se duca in tara lui natala si sa taie acolo padurile......... daca mai are ce taia :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai in tara lor guvernanti nu sunt deacord cu defrisarile

      Ștergere
  18. Înainte de a avea bogății, trebuie să ne magnetizăm mintea cu o dorință intensă pentru bogăție. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email paul_kometh@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Exploateaza materia prima lemnoasa de 1.7 miliarde de euro, construiesc cateva centre pe baza de biomasa, de 50 de miliane de euro, maruntis si praf in ochii fraierilor!
    Aceste centre functioneaza pe baza resturilor, deseurilor lemnoase, nu piard nimic, ne stoarce din buzunare si ultimul leuţ.
    Este nesimtire fara margini!
    Ne prostesc pe fata!
    Ne considera si azi ca si acum cateva sute de ani in urma sclavii, vasalii lor.
    Pe langa toate grosolniile si arogantele probate, mai incalca flagranta si legea statului roman. Cumpara masa lemnoasa la negru.
    O alta aberatie pe care servilismul nostru ipocrit o tolerează, in Romania carburantii sunt mai scumpi decat in Austria!!!
    Nu-i asa ca-i tare?
    A venit vremea sa fim si noi nationalisti.
    Noi "cei de pe net" sa impunem societatii romaneşti curentul unitatii nationale, natinalismul veritabil.
    Sa ne impunem interesul nostru national, al societatii romanesti, nu al conducatorilor care ne-au vandut pe doua generatii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar va rugam sa va mutati cat mai repede. Ca ne-am saturat de voi. Sa va duce-ti cu tot cu firma voastra si cu neamurile voastre de austrieci obositi si smecheri. O mare parte din vina o avem si noi ca avem concetateni prosti, haini, avari, vanzatori de neam și tara. Dar macar de v-ati duce o parte din rau ar mai putea fi reparat. Si sa ne scrieti cand ajunge-ti acolo ca sa ne apucam de plantat. Si ceilalti de-ai nostrii ce au furat fara oprire din padure, poate or da seama in fata legii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Clara actiune de intimidare si santaj

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce bine ai face daca i-ai lua si pe cei de la OMV, Raiffeisen si alte capuse!

    RăspundețiȘtergere
  23. Biomasa e afacere de fatada. Investeste 50 de milioane in trei fabrici de biomasa dar castiga sute de milioane din vanzarea de lemn pt mobilier. S-a intalnit hotul cu prostul ...






    RăspundețiȘtergere
  24. A investit 10 mil din cele 700 castigate anual din defrisari masive. Alles Gute! Geh in Österreich

    RăspundețiȘtergere
  25. Servus....Baba.....Auf Wiedersehen (besser nie mehr!).
    Hier weint dir nur die Holzmafia nach, sonst niemand !

    RăspundețiȘtergere
  26. E amuzant ca voi nu intelegeti niste chestii simple. Padurea se taie ilegal si la geu in Romania din 1990. Singura diferenta e ca pana sa apara firma asta austriaca padurea taiata nu aducea profit decat unor smecheri care si-au tras vile prin Monte Carlo. Firma asta austriaca nu taie padurea, ei doar proceseaza lemul si o fac la noi in tara. Pana sa apara ei lemnul taiat pleca din tara si nu aducea nici un profit. Acum insa o parte din defrisarile ilegale produc bani si locuri de munca. Evident ca e un pret prea mare si ca nu merita banii si locurile alea de munca sa ne distrugem padurile. Insa ma amuza ca 90% din romani sunt prea idioti sa inteleaga ca fara acesti austrieci padurile vor fi la fel de rapid taiate si ca disparitia lor nu rezolva deloc acesta problema. Singurul lucru care pe care il obtinem sigur cu disparitia lor este ca pierdem niste mii de locuri de munca si ceva bani la buget. Insa asta e specific poporului asta: se poate fura oricat atat timp cat aia care o fac se dau romani. Pe voi va deranjeaza ca din furtul padurii ar profita si un austriac alaturi de romanasii (fie ei si unguri sau tigani cu cetatenie). De aia padurile vor disparea si voi veti ramane doar cu bucuia marunta de a fi gonit un investitor platitor de taxe ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa furat si o sa mai fure.... problema este ca pana in prezent lucrau gatere mici... cu capacitate mica cat decat.... doar acum cu cateva fabrici enorme cu o capacitate de prelucrare mare adaugand prostia oamenilor de a vinde sau fura busteni din padurile proprii sau a vecinilor aproape necontrolat, ca pe domnii de mai sus nu prea il intereseaza de unde vin bustenii... lasam chel muntii tarii, nu stiu daca merita ala cateva de locuri de munca si niste banutii dati la buget. si foarte bini e ca oameni sau revoltat ca poate dupa scandalul asta ne mai uitam si dupa smecerasii mici... si o sa avem grija mai mare de padurile ramase!!!!!

      Ștergere
  27. drum bun spre austria,acolo sa tai lemne nu in romania.
    sper ca cehii au minte mai multa decat ai nostri

    RăspundețiȘtergere
  28. Foarte bine.Dispri de aicia!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cum sa face ca mai inaite de a ramane fara paduri am ramas fara fabrici de mobila? In Romania a fost falimentata mai intai industria mobilei fiindca 90% din bustenii si cheresteaua obtinuta mergea afara. Din exportatori de mobila am ajuns importatori. Si asta prin jocurile mafiotilor din guverne.

    RăspundețiȘtergere