Băişanu, traseismul şi nărozenia politicească

Ăştia din USL n-au înţeles absolut nimic din protestele din ultimele trei săptămâni. Chiar dacă o fi fost lansate pe piaţă de apropiaţi ai puterii, sloganurile "PDL - USL, aceeaşi mizerie" şi "PDL şi USL, fură prin rotaţie" sunt fără îndoială gânduri ale multor români nemulţumiţi de ce s-a întâmplat în ţara asta în ultimii 22 de ani.

Înainte de alegerile din 2004, una dintre marile acuze aduse lui Năstase a fost racolarea cu nesimţire a aleşilor din opoziţie. În ultimii ani, partidele de la putere au continuat astfel de practici, doar că mai cu perdea. PDL a racolat mai mulţi parlamentari iar UNPR este un partid constituit, cel puţin la nivel central, în mare parte din traseişti.

Şi foarte mulţi primari au sărit în barca puterii. S-au declarat doar simpatizanţi pentru că dacă s-ar fi înscris în alt partid şi-ar pierde mandatul.

Aceste practici i-au nemulţumit pe foarte mulţi dintre români. Lucru pe care Alexandru Băişanu nu l-a înţeles absolut deloc. El a venit joi în conferinţă de presă şi a povestit despre cum pune la punct o strategie pentru a primi în partid primari de-ai PDL. Adică ne-a spus cu seninătate despre cum încurajează ei traseismul încă de pe acum, când sunt în opoziţie. Darămite să mai ajungă şi la putere.

O declaraţie asemănătoare a făcut săptămâna trecută şi senatorul Gavril Mîrza.

Constat cu resemnare că ăştia din opoziţie chiar n-au înţeles nimic din ce se întâmplă în ţara asta. Cum să-i votezi când te anunţă încă de pe acum că sunt de acord şi chiar încurajează traseismul?

Trimiteți un comentariu

19 Comentarii

  1. asta ar trebui sa fie, in primul rand, al nu stiu catelea semnal atat pentru membrii celor doua partide, cat si pentru conducerile lor centrale. nu s-au luat in considerare pana acum avertismentele locale, inclusiv cele ale lui sorin avram, ca pnl local e la mana lui flutur(la psd s-a produs o schimbare, dar nu atat de radicala pe cat era de asteptat). suceava, din pdv al pnl central, e a cincea roata la caruta(sau a sasea, caci si rezerva e importanta!), avand n conduceri interimare care pe rand au dat bir cu fugitii(cu o exceptie!). se pare ca acea exceptie a fost si singura!

    RăspundețiȘtergere
  2. astia nu se mai trezesc.chiar nu au inteles nimic.ei cred ca Lungu mai iese la alegeri de il iau atat in brate?cand vine usl la putere sper,pt binele Romaniei noastre,sa nu mai auzim de mitrea,hrebenciuc,marza etc.a fost greu pana s-au pornit romanii spre piete.vom striga si dupa ei,fara probleme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bugetul majorat al Primariei Suceava pentru activitatea de salubritate se va construi prin participarea suplimentara, in 2011, a persoanelor juridice din municipiul Suceava, cu 5 miliarde de lei vechi si prin participarea suplimentara, in 2011, a persoanelor fizice cu 22 miliarde de lei vechi.
    "Principalul beneficiar al acestui buget de salubritate este deputatul PDL, Silviu Prigoana, prin firma ROSAL.
    Primaria Suceava are incheiate cu firma Rosal trei contracte: unul de salubrizare a municipiului Suceava, unul care se ocupa cu activitatea de curatenie intre blocuri si unul pentru transportul gunoiului la Botosani, in valoare de 30 de miliarde de lei vechi pe an, care impreuna cheltuie 80% din bugetul local pentru salubrizare.
    Salubrizarea in municipiul Suceava ii costa pe cetaten preturi enorme, fiind al doilea municipiu din tara la costurile de salubrizare dupa Satu Mare, acest lucru in contextul in care "in Suceava domneste mizeria".
    Statisticile arata ca Suceava plateste 92 de lei pe an pe cap de locuitor pentru costurile de salubrizare, fata de Brasov, care plateste doar 12 lei pe an si este un oras infinit mai curat si mai agreabil decat municipiul Suceava.
    Până în vara lui 2010, Primăria Suceava a transportat gunoiul la Fălticeni, iar după ce rampa a fost închisă, a fost nevoită să găsească o altă soluţie. În cele din urmă a decis să transporte deşeurile la Botoşani fiindcă lucrările la noua groapă ecologică de deşeuri de la Moara au început abia la finele anului trecut. Consiliul Judeţean a decis să înceapă din fonduri proprii proiectul, în valoare de 65 de milioane de euro, până când vor sosi banii de la Uniunea Europeană. Autorităţile au dat asigurări că prima celulă a gropii de la Moara va fi gata până la sfârşitul anului.
    Între timp, transportul şi depozitarea deşeurilor la Botoşani îi usucă de bani pe suceveni. Numai un singur transport costă 1.300 de lei, iar zilnic din municipiu pleacă patru maşini. Altfel spus, Primăria Suceava cheltuieşte zilnic 5.200 de lei pentru a duce gunoiul în judeţul vecin.

    RăspundețiȘtergere
  4. e clar ca nu au oameni... si chiar imi faceam sperante pt ei.. dar din pacata sunt varza...

    RăspundețiȘtergere
  5. Baisanu e un om de 2 bani. A bagat PNL-ul in groapa. Ar trebui sa stea cu urechile plecate!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu au nici o sansa in felul acesta..
    PDL castiga alegerile locale si restul..

    RăspundețiȘtergere
  7. In Suceava USL nu are nici o sansa in fata PDL-ului, ei insisi sunt descurajati de actiunele,realizarile si proiectele PDL! NU au nici candidati...nu inspira incredere deloc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Strategia USL nu prinde la suceveni. Sucevenii sunt obsinuiti cu stilul pragmatic si foarte eficace al lui Flutur. Nu ne mai intoarcem in era trandaviei si a vorbelor in vant. Sustinem munca si PDL a facut treabain ultimii ani la Suceava.

    RăspundețiȘtergere
  9. Baisanu, tiganul parvenit de la Bogata nu va fi niciodata ales, sa ne intelegem. Alaturi de baietasul obez si usor retardat care ofera ceai demonstrantilor , pe zi trece, devine si isteric ca o curva fara orgasm. Tuhalul de slanina si de fecale fermentate ce produce doar gaze si fumigene ieftine il insoteste, cu stangacie, si cred ca pot prosti oamenii cu adevarat bun simt. HoitURI imbracate in haine de raposati. Si uite asa marza este tot mai regretat.

    DEAD

    RăspundețiȘtergere
  10. m-a dezamagit baisanu cu comportamentul lui din ultima vreme, chiar n-are oamenii lui, trebuie sa se milogeasca la cei din pdl ?:(

    RăspundețiȘtergere
  11. dl Baisanu, vesnicul "catindat"; se vede deputat, ministru, presedinte si alte cele dar niciodata nu va invinge pe vot de la populatie. Stim noi ce a facut parvenitul de la bogata!

    RăspundețiȘtergere
  12. M-am lamurit cu USL.Puterea nu se castiga cu cateva voturi a unor primari imprumutati, ci cu voturile majotitatii.Cu siguranta sucevenii voteaza Pdl.Au si motive...

    RăspundețiȘtergere
  13. M=AM LAMURIT CU USL LA NIVEL DE JUDET ...SUNT LA PAMANT...NIMIC CONCRET...CONSTRUCTIV

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce sa ne mai surprinda,joaca orice carte doar sa ajunga la putere,nu au verticalitate,cum poti sa votezi usl-istii?!

    RăspundețiȘtergere
  15. Usl-ul nu exista la Suceava,nu au candidati,nu au lideri capabili sa reprezinte acest oras!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si cum ramane cu likeurile data la PNL pe facebook?
    iti raspund tot eu, ca fost membru PNL. Imi este scarba ce au putut astia sa faca dintr-un partid cu o asemenea istorie ca PNL. Ma doare inima ca partidul pe care eu l-as fi sustinut toata viata nu are lideri pe masura. Oricum nu pot fi iertatti ca au facut pact cu ciuma rosie

    RăspundețiȘtergere
  17. incep sa fac alergia la Baisanu si Marza...oamenii astia nu stiu sa faca nimic decat niste conferinte de presa din cand in cand in care sa zica doar prostii...nu vin cu nimic nou...si se cred mari politicieni...

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa este,opozitia este intr-o criza de lideri,de oameni valorosi,capabil sa reprezinte o majoritate!

    RăspundețiȘtergere
  19. Adica sa le vad din nou moacele ranjinde la toti inbuibatii astia?Adica daca votez USL imi vor apare din nou, pe post de sfinti,Lungu, Zarojanu, Steiciuc, Ilie si toata gasca lor in frunte cu Flutur???Totul de dragul "stabilitatii" si "continuitatii"....Nu exista CHIAR alti oameni care sa fie cooptati in USL si care sa aduca un suflu nou?Dar ce au EI nevoie de un suflu nou!?Ei vor acelasi suflu, acceasi oameni care, probabil, nu si-au facut inca plinul...Chiar ma gandeam ( recunosc, cu multa naivitate) ca vor apare nume noi, de oameni cinstiti si plini de dorinta de a face bine obstii...Am inteles ca nu avem nicio sansa..Pacat!

    RăspundețiȘtergere