Bugetul judeţului a crescut de 18 ori în ultimii zece ani

Bugetul judeţului Suceava a crescut de 18 ori în ultimii zece ani. Dacă în anul 2000 bugetul judeţului era de 71,2 milioane de lei noi, în 2010 bugetul judeţului a ajuns la 1.282 de milioane de lei noi.

Această creştere plasează judeţul Suceava pe locul al doilea într-un top al evoluţiei bugetelor judeţene, pe primul loc situându-se Ilfovul, cu un buget majorat de 20 de ori în ultimii zece ani.

Întrebarea mea este cum anume credeţi voi că se cunoaşte această creştere în viaţa de zi cu zi a locuitorilor judeţului.

Bugetul judeţului Suceava a crescut de 18 ori în ultimii zece ani

sursa: econtext.ro

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Bine,erau alte timpuri acum 10 ani.Era normal ca bugetul sa creasca scriptic.
    Faptic nu prea se observa.Orasele sunt cam la fel de amarate(cu exceptia Gura Humorului poate)drumurile sunt varza(cu exceptia DN 17 care stim cum a fost facut de o firma obscura greceasca,cu ce bani si in cat timp,si de proasta calitate)drumul spre Rarau abia acuma incepe sa se finalizeze(de ce prin Pojorata si nu prin Campulung)drumul Suceava -Vorona e varza,deci cifrele raman cam scriptic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Camil,voi relua un eveniment mai vechi,dar care ne da o imagine a faunei politice si mafiote care sifoneaza banul public.
    Una dintre cele mai spectaculoase nunţi din ultimii ani din Suceava s-a desfăşurat, vineri, la Conacul Domnesc, când Andrei, unicul fiu al directorului medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Doina Ganea Motan, s-a căsătorit cu Lara Fediuc, o tânără studentă din oraşul Siret.
    Naşii tânărului cuplu au fost fotbalistul Dorin Goian şi omul de afaceri Vasile Puşcaşu.
    La eveniment au participat 422 de invitaţi, printre care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, secretarul de stat dr. Cristian Irimie, senatorii Orest Onofrei şi Tiberiu Prodan, europarlamentarul Petru Luhan, preşedinta Casei Asigurărilor de Sănătate, dr. Cristina Iordăchel, directorul spitalului, Vasile Rîmbu şi aproape toţi medicii şefi de secţie din Spitalul de Urgenţă, vicepreşedintele CJ Vasile Ilie, procurorul Olivian Nisioi, cununat de familia Motan.
    Atmosfera a fost asigurată la început cu muzică clasică, de un cvartet de studenţi la conservator, apoi de Călin Geambaşu, Amadeus şi Alina, Ana Lesko, Traian Ilea.
    Animatori au fost dansatorii din echipa emisiunii „Dansez pentru tine”, sub îndrumarea coregrafului Edi Stancu.
    Bucătarul Ovidiu Procopeţ, de la Marriott, adus în Suceava şi de restaurantul Brădet, a desfătat invitaţii cu un meniu demn de cele mai bune restaurante: ouă de prepeliţă cu castravete, bruschete cu anşoa, pateuri în sos de parmezan, terină de pui cu nuci şi alune, brânzeturi franţuzeşti, terină de foie gras, „canapele” cu icre de Manciuria şi caviar, peşte filapia în crustă de ciocolată cu piper verde şi sparanghel, piept de curcan umplut cu hribi şi rucola, muşchi de vită umplut cu ficat de gâscă, cu sos spaniol şi cartofi cu rozmarin. Desert a fost tort White Passion cu mousse de ciocolată albă şi nucă de cocos şi sorbetto di menta. Totul a fost pregătit la Hilton.

    RăspundețiȘtergere
  3. "seful SPF Siret era un soi de coordonator si protector al traficantilor de tigari. Pentru fiecare tir cu tigari trecut in siguranta din Ucraina in Romnia se percepea o anumita taxa de protectie, ceea ce facea ca sumele care se adunau lunar si erau rulate de comisarul Nelu Fediuc sa depaseasca 100.000 de euro"

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt bugetar, si pot sa va spun linistit ca salaries sunt mai mici ca oricand, dupa zeci de ani de munca in conditii super grele, ne bucuram cu un salar ce oscileaza intre 670 si 1000 lei, daca ai o function de conducere mai iei vreo 2 mil in plus .

    RăspundețiȘtergere