Jandarmii suceveni, anchetați de Parchetul Militar al Curții Supreme pentru amenzile împărțite protestatarilor

Mai mulți angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava sunt anchetați de procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din cauza amenzilor împărțite cu generozitate pe finalul protestelor din centrul municipiului Suceava.

Mai mulți protestatari sancționați de jandarmi au fost chemați, în calitate de persoane vătămate, la sediul Secției Parchetelor Militare din cadrul ÎCCJ, pentru a da declaraţii în dosarul penal nr 13/P/2012.

Potrivit informațiilor pe care le dețin, printre persoanele cercetate de procurorii militari se numără atât simpli jandarmi care au completat procese verbale cât și ofițeri cu grade mari și funcții importante din cadrul Jandarmeriei Suceava.

Dintre amenzile aplicate protestatarilor din centrul Sucevei, patru au fost deja transformate în avertismente iar în cazul celorlalte au fost acordate termene de judecată pentru audierea martorilor.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Sunt cinci baieti care au primit citatii.Se invarte roata,jandarmii si martorii risca puscaria.Comandantul Salar Jandarmi ce risca oare????

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari domnule Sfetcu,ati scris o cronica vie si foarte elaborata a celor doua luni de mitinguri de la Suceava.Sunt mandru ca in Suceava,citadela PDL mitingurile au inceput odata cu Tragu Mures si au tinut 60 de zile.Sunt mandru ca datorita mitingurilor din Suceava si din tara puterea portocalie(pedelepra cum iti place sa zici)s-a prabusit si s-a spart in tandari.Foarte interesante si propunerile tale de final.Sper ca jandarmii si martorii lor minciunosi sa infunde puscaria pentru mizeriile pe care le-au facut.Sper ca generalul Salar sa fie judecat de istorie asa cum merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie subliniata latura securista a fostei guvernari portocalii.
    Au incercat sa impuna dictatura si un regim securist.Au anulat parlamentul,au dat ordonante de urgenta si asumari raspundere anticonstitutionale,au furat banii bugetarilor si pensionarilor,au sifonat banul public(ultima oara cadoul de 170 milioane dat de ungureanu de paste)au incercat sa fure alegerile(excursii Bulgaria,sacose,mutatii false,liste electorale care cuprind in plus 600000 persoane fata de numarul real)si au folosit jandarmeria ca forta de represiune incalcand constitutia si drepturile omului.Imaginea parlamentarului Placinta care este luata pe sus si inchisa prin birouri este elocventa

    RăspundețiȘtergere