Tombola lui Băişanu a fost interzisă!... şi nu prea

Tombola organizată de Ştefan Alexandru Băişanu a fost contestată la Biroul Electoral Municipal de PDL şi Partidului Ecologist Român. Sesizarea PDL, depusă luni, a fost înaintată Procuratoruii cu propunerea de cercetare a unei posibile infracţiuni de mită electorală. Printr-o sesizare depusă marţi, PER a cerut interzicerea tombolei până la decizia procurorilor.

Astăzi, BEM Suceava a decis "interzicerea promovării şi organizării tombolei având ca obiect promisiunea de bunuri constând într-un autoturism marca Dacia Logan, concedii plătite, electrocasnice, electronice ş.a. de către domnul Ştefan Alexandru Băişanu, candidatul Uniunii Social Liberale la funcţia de primar al municipiului Suceava".

Cu tombola lui Băişanu nu sunt nici eu de acord. Din prima clipă am spus că miroase a mită electorală, dar nu cred totuşi că încalcă litera legii iar decizia BEM nu clarifică cu nimic situaţia. În primul rând nu ştiu dacă este de competenţa BEM să se pronunţe pe acest subiect. Apoi în decizie nu se precizează cine va duce la îndeplinire decizia. Ce se întâmplă dacă tombola va fi în continuare promovată? Îi consfică cineva Loganul lui Băişanu? Nici vorba.

În al treilea rând, şi cel mai important, formularea este mult prea ambiguă. În decizie se precizează că "se interzice promovarea şi organizarea tombolei... de către Ştefan Alexandru Băişanu".  

Asta înseamnă cumva că tombola poate fi organizată de oricine altcineva?

Tombola lui Băişanu interzisă de Biroul Electoral Municipal

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Acum pe ultima suta pedelistii vad ca pierd procente si se agata disperati
    de tot felul de detalii doar, doar isi vor reveni. Tombola a fost anuntata inca de la inceputul campaniei, ba chiar inainte de a veni USL la guvernare; de ce nu au contestat-o pedelistii inca de atunci? Se simteau tari si nu-i deranja aceasta metoda de motivare a electoratului pentru a participa la vot. Acum cand vad ca pierd procente ii deranjeaza o participare sporita la vot pentru ca asta inseamna ca vor vota multi nehotarati dintre care majoritatea vor vota ”schimbarea”.


    Andrei B.

    RăspundețiȘtergere