Safari Park la Păltinoasa

Din meandrele concretului noului preşedinte CJ Suceava: Nechifor propune înfiinţarea unui Safari Park la Păltinoasa

Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998:
SAFÁRI s. n. Expediție de vânătoare în Africa. ♦ Raliu automobilistic desfășurat pe drumurile și în condițiile din Africa. – Din fr. safari.

Noul dicţionar explicativ al limbii române, 2002:
SAFÁRI ~uri n. 1) Expediție de vânătoare în Africa. 2) Raliu desfășurat pe drumurile din Africa.

Dicţionar de neologisme, 1986:
SAFÁRI s.n. 1. (Rar) Expediție de vânătoare în Africa centrală și orientală. 2. Raliu automobilistic fără probe speciale, desfășurat mai ales pe continentul african, pe drumuri și în condiții dintre cele mai vitrege. [< fr. safari, cf. ar. safar – a călători].

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. Da' ce? Giudetul nu arata ca un sat din fundul Africii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dinule, EXCELENT!
    Măcar atât să ne mai rămână - Limba română!
    Oare or să încerce să o vândă și pe asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. pfuii! pute a manole pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  4. HerrStandartenführer19 iulie 2012 la 10:01

    „Văleu, cumătre [anonim]! nu trage, ca-mi rupi piciorul!"
    Ce vă mai place vouă, șobolanilor, catacombele postărilor anonime, fără logare și fără username. Doar în nămolul fetid al existenței voastre orizontale de slugă vă puteți etala vitejia anonimatului poltron.

    RăspundețiȘtergere
  5. ca tot vorbeai de africa dinule! uite c-o aparut si maimuta cu fundul rosu, coborata din copacul lui gheorghiu si romulus!

    RăspundețiȘtergere
  6. HerrStandartenführer19 iulie 2012 la 15:03

    Maimuța cu fundul roșu fiind Roman Andrei, un puțoi de 19 ani, student în anul 2 la USV.
    Nemaiavând ce face în țara tizâcului, s-a aciuit pe site-urile sucevene de unde se apucă, tembelul, să dea lecții de moralitate și civism la veteranii revoluției din '89.
    Botoșănene, las-o-n măsa de treabă dacă omul te primește în casa lui iar tu te apuci să-i murdărești covoarele, să-i împuți aerul,să-i halești crăpelnița și să-i bei răchia.
    Apoi cu tupeu de puțoi beat, te apuci în gura mare să-l înjuri pe găzdoi, ba culmea tupeului mai vrei să te culci și cu nevastă-sa.
    Botoșănene, nu vrei matale să-ți reconsideri atitudinea? sau nu cumva vrei să ajungi acasă cu de-a sila?

    RăspundețiȘtergere
  7. io-te la manole dorohoianul ce face pe niznaiu'! dupa ce l-au dat afara si pupincuristii pdl si ai usl de la posturile lor tv!. e mai bou decat permite constitutia! dar drept de vot-din pacate!- tot are!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit multe comentarii, unele inteligente, despre referendumul din 29 iulie şi consecinţele sale posibile asupra situaţiei României şi-a clasei sale politice.

    Nu am întâlnit însă niciunul care să arate că, de fapt, acest referendum nu ar fi trebuit să aibă loc, cel puţin nu aşa şi nu acum.

    Mie mi se pare evident că, prin modul în care a fost pus la cale, ca rotiţă finală din angrenajul menit să-l demită pe preşedinte, el e lovit de nulitate la fel ca întregul angrenaj. Nu se poate să priveşti ca legitim un proces la care s-a ajuns printr-un şir de evidente ilegalităţi, un proces malign, asemenea unui cancer galopant al democraţiei. În cursul acestui proces, legile au fost subordonate scopurilor şi intereselor, şi nu invers, cum se întâmplă într-un sistem democratic.

    Nu trebuie să uităm niciodată că, prin ţintarul infernal ce a uimit Europa, jucat în aceste ultime săptămâni, puterea actuală şi-a pierdut legitimitatea. Nu mai poate fi vorba de reparat ceva, dimpotrivă, cei care ne-au scos din rândul lumii frecventabile trebuie să fie traşi la răspundere. Nu te poţi aştepta ca tot ei să repare prejudiciile uriaşe aduse ţării. Nu poţi crede că ei, care-au minţit în faţă o lume-ntreagă, vor guverna de-acum democratic, în spirtitul legii şi-al valorilor europene.

    Cine a minţit o dată, va mai minţi, cine- a furat va mai fura, cine-a recurs la forţă brută va mai recurge. Mai curând decât să repare ceva din răul produs, cei vinovaţi vor merge în continuare pe drumul ales de la-nceput de ei, drumul autorităţii extreme, ca să zic doar atât. Din partea lor mă aştept, dacă vor rămâne la guvernare în ciuda boacănelor de ucenici neascultători de până acum, la practici de acelaşi fel cu cele arătate până acum: intimidarea, denigrarea şi coruperea instituţiilor, amuţirea presei, televiziunilor independente şi-a personalităţilor formatoare de opinie, găsirea de ţapi ispăşitori pentru catastrofele previzibile la orizont.

    Idealul lor este o situaţie ca în Belarus sau în unele state sud-americane, cu un partidstat cu putere absolută şi o opoziţie decorativă. Din păcate, există şanse majore ca acest lucru să se întâmple.

    Referendumul care urmează, dictat abuziv de puterea actuală contra unui preşedinte care, în mod obiectiv, nu a săvârşit fapte grave de încălcare a Constituţiei, nu ar fi trebuit acceptat nici de opoziţia politică – din păcate atât de slabă -, nici de societatea civilă, nici de forurile europene. El ar fi trebuit, de fapt, boicotat. Căci încă un lucru despre care se vorbeşte mai puţin e că USL nu e atât de puternică pe cât e PDL-ul, rămas singur, de slab...

    Acum e însă prea târziu. Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici. Recursul la popor, în anumite condiţii, şi anume doar când ne convine şi când putem anticipa rezultatul, poate exprima uneori contrariul sensului său: nu exerciţiu democratic, ci pretext pentru tirania majorităţii.

    Ca de-atâtea ori în istoria nefericitei noastre ţări, ne punem credinţa într-un miracol: că se vantâmpla ceva decisiv în următoarele zece zile, ceva care să slăbească răul atât de tare, încât binele să poată învinge. Eu nu cred însă în miracolele care vin când le chemi. Cred că vor fi ani teribili înainte, cred că ne aşteaptă încercări la care nici nu visăm.

    Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici.
    Vom merge la urne ca niste cai bolnavi la abator si acolo vom inota in rauri de sange vascos si vanat ca anii ce vor veni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cam in acelasi registru cu copro-ductia de mai sus:
    __________!::::prezentarea din partea dreptei a SUITEI DE PROGRAME 360 INTEGRATE unei viziuni unitare pentru perioada de mandat de doi ani [ = 2012-2014] [= solutii la criza mondiala . { blu{e}conomia } . = dimensiunea spatiala a economiei mondiale ] [ = solutii la trecerea spre o { ROMANIE LIBERA = bucovina de nord + basarabia + latura libera } .= bursa scolara si de e-bisniss white house – kremlin ! ][ e= mc2 . devine . e = blu{e}ONline ! ] ::::::::::::::::::limbajul blue va structura intaia oara in istoria lumii VIZIUNI DE PE INTREAGA PLANETA LEGATE DE SPATIUL LIMBII ROMANE = limba eminescu !::::::::::yes , we ken !:::::::::::y say blue love hala gorany ! y say blue white house ! ::::::::::::::mihai grigore – poet , no 1 liric mondial , blue great open est – vest e{mi}s f e r a communications ! , zona metropolitana suceava – ROMANIA , SGUAR PHILADELPHIA , 13 IULIE 2012, 14H41’ ![ OBAMA WINS ! ]_____*_______
    diferenta e ca unul are cerificat, iar celalat inca nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. concluzia e trista. inseamna ca traim in Africa. Logic. Dupa definitie :))

    RăspundețiȘtergere