ADREM susţine că va cheltui 90 mil. euro pentru noua centrală, cu 50% mai mult faţă de estimarea iniţială

Centrala de cogenerare pe bază de biomasă pe care Adrem Invest o va construi la Suceava prin subsidiara Bioenergy România SRL a crescut cu 50%, de la 60 la 90 de milioane de euro, susţine Corneliu Bodea, vicepreşedinte Adrem Invest, citat de bursa.ro.

Majorarea costurilor ar fi fost determinată de faptul că Adrem a adăugat o serie de tehnologii noi, pentru a creşte eficienţa proiectului.

Noua centrală care va asigura încălzirea centralizată din municipiul Suceava va fi construită printr-un credit obţinut de la Raiffeisen Bank şi OeKB (Banca de Export şi Import a Austriei). Echipamentul va fi furnizat de austriecii de la URBAS iar biomasa va fi asigurată de compania Holzindustrie Schweighofer.

Noua centrală ar urma să alimenteze 25.000 de apartamente conectate la sistemul de termoficare, 155 de case particulare, 530 de agenţi economici şi 38 de unităţi bugetare din municipiul Suceava - în total aproximativ 60.000 de locuitori.

Cantitatea minimă de energie termică livrată ar urma să fie de peste 400.000 Gcal/an, iar producţia anuală de energie electrică va fi de peste 160.000 MWh/an, ceea ce ar însemna că eficienţa centralei ar depăşi 85%, potrivit companiei. Preţul energiei termice produse ar urma să fie de 116 lei + TVA/Gcal.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Este cea mai mare prostie noua centrala pe biomasa,de unde resturi vegetale pentru centrala,ar trebui oprit acest proiect si retehnologizata vechea centrala,chiar nu vad cei de la USL ca totul este un truc ordinar,pamantul pe care se va construi centrala este concesionat de cateva persoane din pdl(lungu,flutur,etc) pe o perioada de 10-15 ani,cu conditia ca cei care administreaza centrala sa achite un procent de 12-16 % chiar nu se sesizeaza nimeni sa faca un control amanuntit?

    RăspundețiȘtergere