Regionalizarea USL: judeţul Suceava va fi anexat regiunii Iaşi cu primarul Nichita guvernator

Guvernul Ponta 2 a pregătit, în mare, proiectul privind reorganizarea administrativă a României. Conform acestui proiect, România va avea opt regiuni care vor coincide cu actualele regiuni de dezvoltare. Judeţul Suceava va fi inclus în regiunea Nord-Est alături de Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Iaşi. Fără îndoială, capitala regiunii va fi stabilită în municipiul Iaşi.

Până acum, Ponta şi Dragnea nu au stabilit dacă viitorii guvernatori vor fi numiţi sau aleşi. În cazul regiunii Nord-Est, care va anexa şi judeţul Suceava, pentru funcţia de guvernator este vehiculat numele primarului Gheorghe Nichita de la Iaşi.
În cărţi ar mai fi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache. Conform informaţiilor făcute publice la Realitatea TV, pentru funcţia de guvernator al viitoarei regiuni Iaşi ar fi vehiculat şi numele secretarului general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur.

Primarul Gheorghe Nichita nu a negat că vizează funcţia de guvernator al viitoarei regiuni şi a declarat că ar prefera varianta ca viitorii guvernatori să fie aleşi prin votul primarilor şi consilierilor judeţeni din regiune. 

Abia aştept să îi văd pe parlamentarii USL de Suceava cum o să promoveze anexarea judeţului la Iaşi şi numirea primarului Nichita guvernator. Oare ce scuze ar putea să inventeze?

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. In nici un caz Suceava nu putea fi capitala regiunii Nord -Est.Aceasta titulatura o merita Iasi,Bacau ,Piatra Neamt si apoi Suceava care este un orasel prapadit si vai de capul lui.Faptul ca Flutur a batut campii in campania electorala pentru a strange cateva voturi de la pseudopatrioti locali nu inseamna nimic.El a zis tot timpul ca Suceava trebuie sa fie capitala unei regiuni dar nu a mentionat niciodata regiunea pentru ca ea nu exista.

    RăspundețiȘtergere