VIDEO| Deputaţii PNL Surugiu şi Galan spun că Suceava nu are şanse să fie capitală de regiune

Nici bine n-au început discuţiile cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României că parlamentarii PNL de Suceava par să fi abandonat deja varianta în care Suceava ar putea deveni capitală a unei viitoare regiuni.

Ignorând complet dezavantajele uriaşe pentru judeţul Suceava în cazul în care va deveni anexa Iaşului, deputaţii PNL de Suceava Radu Surugiu şi Constantin Galan le-au transmis colegilor de partid, la şedinţa Delgaţiei Permanente de sâmbătă, 10 februarie, că vor susţine posibilitatea ca o viitoare regiune să aibă capitala la Suceava dar că ei nu cred că ar exista şanse ca acest lucru să se întâmple.

Am lăsat la începutul înregistrării şi nişte contre între preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, şi şeful Cluburilor Studenţeşti Liberale, deputatul Radu Surugiu, perceput de Băişanu ca o ameninţare pentru hegemonia lui în PNL Suceava.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. SI N-AU DREPTATE? CE ARGUMENT, IN AFARA(SAU INAFARA!) PATRIOTISMULUI LOCAL ORAL, AR FI PENTRU CA SUCEAVA SA DEVINA CAPITALA REGIUNII? CE RESURSE INTELECTUALE, ECONOMICE, CULTURALE ARE SUCEAVA? ECONOMIE-IOC(STRIGATI REPEDE: BAZARUL!), CULTURA ?(TRUPA DE TEATRU, FILARMONICA, MACAR UN CINEMATOGRAF?), RESURSA UMANA? TOTI "ELIGIBILII" PENTRU FUNCTII SUNT FINII, CUMETRII, NEPOTII, VERII, MAI NOU SOATELE SAU SOTII CUIVA CARE A FOST, ESTE, SAU VA FI LA PUTERE(CEI MAI DIBACI AU CATE UN NAS, CUMATRU ETC IN FIECARE PARTID, CA SA FIE SIGURI). UNIVERSITATEA? DA, DAR DACA O COMPARI CU INSTITUTIILLE DE INVATAMANT SUPERIOR DIN IASI CE MAI RAMANE?
    ISTORIA? DIN NOU DA! DAR PANA PRIN SEC.XVI, APOI NIMIC PENTRU SUCEAVA. ASA AJUNGEM SA REPUNEM IN DISCUTIE SI CALITATEA DE CAPITALA A BUCURESTIULUI. CEL PUTIN IASIUL, TARGOVISTEA SI FOCSANIUL AR PUTEA SA CEARA SA FIE. DIN PACATE, CU EXCEPTIA UNIVERSITATII, NICIO INSTITUTIE SUCEVEANA-IMPLICIT SI CEI VRMELNIC AFLATI LA CONDUCEREA ACESTORA- NU A FACUT NIMIC(SAU AU FACUT NIMIC!) PENTRU DEZVOLTAREA JUDETULUI.
    CA UNUL NASCUT SI CRESCUT IN TARA DE SUS-ASTA PENTRU CEI CARE VOR SA EVITE TERMENUL DE BUCOVINEAN-IMI ESTE DESTUL DE GREU SA CONSTAT ACEST ADEVAR. DAR ASTA E REALITATEA!

    RăspundețiȘtergere
  2. In regiunea Nord est din care fac parte Suceava,Botosani,iasi,Bacau,Neamt,Vaslui favoritele pentru capitala de regiune sunt Iasi si Piatra neamt.Suceava ca oras mic,murdar,cu strazile flenduri,fara teatru si filarmonica ,nu are nici o sansa si trebuie sa fim realisti.Flutur a inceput o campanie populista si fara substanta despre necesitatea unei regiuni Bucovina cu capitala in Suceava.A face o regiune numai cu judetul suceava sau si cu Botosani e o aberatie.
    deci Suceava nu corespunde standardelor de capitala de regiune din nici un punct de vedere.Si e numai vina noastra ca in 20 de ani Suceava a ramas un targ fara nici un dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Decat sa ne minta frumos ca Flutur, mai bine sa ne spuna cineva adevarul.Ce argumente poate avea Suceava in fata Iasului sau a Bacaului? Si trebuie spus ca orasele Botosani si Piatra Neamt sunt niste bijuterii in comparatie cu Suceava.Teatru, filarmonica, parcuri minunate, infrastructura modernizata, spatii de joaca , respect pentru locuitorii care platesc taxe.In aceste orase nu s-a produs dezvoltarea dupa modelul Prelipca!

    RăspundețiȘtergere
  4. sub nici o forma indiferent de regiune nu putem fi capitala; flutur ar castiga capital de imagine, si cei de la psd nu ar fi de acord, aspect politic;

    RăspundețiȘtergere