VIDEO| Aberant! Participanţii la Harlem Shake Fălticeni, duşi la secţie şi amendaţi

Probabil că aţi auzit deja de fenomenul Harlem Shake. E vorba de tineri care se adună prin intermediul reţelelor de socializare, se filmează dansând şi apoi încarcă înregistrarea pe internet. Astfel de videoclipuri sunt foarte populare. De exemplu, înregistrarea Harlem Shake de duminică, 17 februarie, din centrul municipiului Suceava, are deja 40.000 de vizualizări pe YouTube. Clipul şi detalii aici.

Nişte puşti din Fălticeni au vrut să facă şi ei o ispravă asemănătoare. Vreo 40-50 de copii s-au adunat sâmbătă în piaţa Nada Florilor din centrul municipiului Fălticeni. Nici bine n-au început să danseze că au fost împrăştiaţi imediat de mai multe echipaje de la Jandarmerie, Poliţie şi Poliţia Locală.

Băieţii în uniformă au venit la fel rapid şi la filmarea din centrul Sucevei. Au asistat însă la toată povestea de la distanţă, aşa cum se poate vedea din înregistrarea de aici. Mai cu moţ, ăia de la Fălticeni şi-au pus caschetele de miliţieni, au ridicat mai mulţi participanţi şi i-au dus la secţie unde i-au pus să dea declaraţii.

Doi dintre ei au primit amenzi de câte 200 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. S-au burzuluit ăştia de zici că cei câţiva copii de acolo atentau la siguranţa naţională. Unul dintre participanţi mi-a povestit că organele nu au fost zgârcite cu pumnii în coaste iar la secţie au fost duşi şi minori. Curat mentalitate de miliţian. Foto: ZiarulDePeNet.ro:

Harlem Shake Falticeni - amenzi Politie, Jandarmerie Harlem Shake Falticeni - amenzi Politie, Jandarmerie

Toată povestea mie mi se pare un abuz al organelor. Ce părere aveţi despre reacţia cetăţenilor în uniformă?

Apropo, articolul 3 din Legea adunărilor publice nr. 60/1991, republicată în 2004, se precizează că "nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul său în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”. Asta înseamnă că băieţii au toate şansele să obţină anularea amenzilor în instanţă.

Update: Am pus şi video. A se observa că înregistrarea se opreşte în momentul în care în cadru intră un poliţist şi un jandarm. Măi copii, data viitoare să nu opriţi înregistrarea. Filmaţi tot ce fac organele. Doar aşa aveţi probe în cazul unor abuzuri.

Trimiteți un comentariu

14 Comentarii

  1. chiar militeni, trebuie dati in judecata pentru abuz

    RăspundețiȘtergere
  2. Dinule stiu ca nu esti de acord, dar ia in considerare asta.. si tare as vrea sa lasi comentariul pe blog.
    Pustimea din Falticeni ar trebui sa invete sa citeasca si sa se documenteze inainte de a face ceva.

    "Gaborii" au de partea lor 2 legi si sunt indreptatiti sa aplice unele sanctiuni. Iti dau si articolele care sunt de partea lor

    art .60. ART. 4
    Primariile municipale, orasenesti sau comunale si organele locale ale politiei sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii au obligatia sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in conformitate cu prevederile art. 2

    --organizatorii nu au aparut .. deci dinu!?


    legea 60 ART. 5
    Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor , obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare.

    aveai la 20 metri trezoreria orasului , biserica in stanga

    art. 60. art 6
    Organizarea adunarilor publice se declara la primariile municipale, orasenesti sau comunale, pe teritoriul carora acestea urmeaza sa se desfasoare.

    ART. 7
    Organizatorii adunarilor publice vor depune declaratie scrisa la primarie, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii acestora, in care trebuie sa mentioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora inceperii si durata actiunii, traseele de acces si de dispersare, numarul aproximativ al participantilor, persoanelor imputernicite sa asigure si sa raspunda de masurile de organizare, serviciile pe care le solicita din partea primariei si a organelor locale ale politiei, potrivit modelului din anexa.


    ART. 9
    Sunt interzise adunarile publice prin care se urmareste:
    a) propagarea ideilor totalitare de natura fascista, comunista, rasista, sovina sau ale oricaror organizatii terorist-diversioniste;
    b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale;
    c) incalcarea ordinii, sigurantei sau moralitatii publice, a drepturilor si libertatilor cetatenilor ori punerea in pericol a sanatatii acestora.

    vezi litera c.. in zona trec copiii.. ies parinti cu cei mici.

    ART. 26
    Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni:
    a) organizarea si desfasurarea de adunari publice nedeclarate, neinregistrate sau interzise;

    DE CE AMENDA!!!!!s-a facut plangere la politie ok1!
    art.61. 4. impiedicarea, sub orice forma, a organului de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat, de a lua masurile necesare pentru mentinerea ori restabilirea ordinii publice.

    Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

    1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;

    RăspundețiȘtergere
  3. Da-i in p**a mea, daca is asa de indreptatiti sa faca asta, de ce nu au facut-o si in Suceava, Radauti, Oradea etc. Ce p**a mea, acolo is alte legi? Sa imi suga toata vlaga, pana o seaca!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Sunt interzise adunarile publice prin care se urmareste:
    b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale; " :))) ce sclavi de oameni, legilea astea sunt ca să doarmă liniștiți ăia de fură din fondurile publice iar sclavii din organele abuzive să le facă treaba murdară. Mă fut pe legile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Alexa Mihai,
    Dacă tot şii constituţia, ar trebiu să ştii că adunările cu scopul manifestărilor artistice sunt un drept al cetăţeanului. Poţi să negi că Harlem Shake-ul din Fălticeni avea scop artistic?
    Şi, să fim serioşi, dacă e cum spui tu, ar fi cea mai gravă şi singura lege care se încalcă în Fălticeni?
    Toţi sunteţi deodată atâââââât de paroliiiiişti!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce doar in Falticeni a intervenit politia? Oare doar aici se aplica legile sau cum? Iasi. Suceava, Cluj, sunt doar putinele orase in care acesa Harlem Shake s.a facut si nu a intervenit nimeni...fara scandal fara politie....fara nimic..mizerie sau injuraturi amenzi sau alte prostii. Ziceti de noi tinerii ca suntem prosti dar nu va uitati in gradina voastra...cine e mai prost...noi ca facem ceva rau sau voi ca
    nu faceti nimic bun?

    RăspundețiȘtergere
  7. din ce am vazut la tv ca au facut tinerii din suceava, pot spune ca a fost chiar ok. era decenta. dar pustimea asta din faltisheni chiar a inteles gresit. isi exprima frustrarile exagerat si fara bun simt

    RăspundețiȘtergere
  8. Alma, defineste manifestare artistica... defineste 3 pasi de dans in Harlem shake.
    S-a vazut cat de uniti sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  9. in sibiu s-au intocmit dosare penale. asa ca .... planuiti si dupa actionati.. daca erati inventivi aveati terenul de sport de la bacescu.. unde foarte simplu puteati dansa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ştiu locul perfect pentru aşa ceva şi sunt surprins că nu s-a gândit nimeni înainte.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta e manifestare culturala?Muriti luavar draq de satanisti.vati trezit 40 de handicapati care fumeaza dupa boscheti in parc la primarie sau la 23 sa nu va vada parintii,sa va afisati "talentele" de copii retardati in centrul orasul.Trebuiau sa fie mai generosi gabori cand vau dus la sectie

    RăspundețiȘtergere
  12. Alma, zbenguiala asta nu are nici cea mai mică legătură cu arta ba chiar însăşi denumirea ei poate fi considerată o ofensă adusă locuitorilor din Harlem (vezi lincul de ai jos). Discursul lui Alexa Mihai este unul coerent şi echilibrat. Apreciez. Pentru cei care vor să ştie cum e adevăratul Harlem Shake, să dea o căutare pe youtube şi va vedea că n-are nici o legătură cu (de exemplu) vreun mascat ce dă [steluţe] unei călugăriţe catolice, aşa cum s-a-ntâmplat la aşa numitul H.S. din centrul Sucevei şamd. Sper să apreciaţi autocenzura. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=IGH2HEgWppc

    RăspundețiȘtergere
  13. harlem shake = dans pt demenţi ...generaţia facebook

    RăspundețiȘtergere
  14. And now Ya'll can suck my baaaaaaalls niggaaa:|

    RăspundețiȘtergere