Comisia Juridică îl vrea suspendat pe deputatul Gavril Mîrza pentru vot la două mâini. Biroul Permanent spune că suspendarea nu ar fi constituţională

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a transmis Biroului Permanent un raport prin care propune suspendarea pentru 15 zile a deputatului PSD de Suceava, Gavril Mîrza, pentru vot multiplu. Mîrza a fost filmat de colegii de la Gândul în şedinţa de plen din 19 februarie în timp ce a votat de şapte ori pentru un alt deputat PSD de Suceava, Eugen Bejinariu. Detalii aici. Comisia Juridică a fost sesizată despre acest incident de Institutul pentru Politici Publice.

În şedinţa de luni, Biroul Permanent a decis să retrimită raportul la Comisia Juridică din cauza unui viciu de procedură. Se pare că potrivit statutului parlamentarilor, sesizarea în cazul votului multiplu trebuia făcută de membrii Parlamentului, nu de un for extern.

Mai mult, reprezentanţii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor susţin că printr-o decizie recentă Curţii Constutuţionale a României s-a stabilit că suspendarea din funcţie a parlamentarilor este neconstituţională.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor are la dispoziţie o săptămână pentru a propune o altă sancţiune pentru deputatul Gavril Mîrza.

Iată imaginile cu Gavril Mîrza votând la două mâini:

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. daca ar avea un simt ar demisiona din parlament

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai dar cum sa il sanctionam pe domnul Marza ?Eu propun acordarea unei prime unei bonificatii ceva ca doar el nu a facut altceva decat sa duca mai departe profilul parlamentarului roman.Din pacate in Parlamentul Romaniei au ajuns niste personaje care nu au nici cel mai mic bun simt,ar fi in stare de orice numai daca e in interesul lor.Propun spre ascultare tuturor cititorilor piesa ONOARE a lui Gues Who cred ca ea reprezinta fotografia momentului in politica romaneasca si data viitoare cand mergem la vot...

    RăspundețiȘtergere