Război în USL Suceava: Nechifor ia partea grupării Ursaciuc-Surugiu şi cere demiterea Cameliei Chitul, protejata lui Băişanu

Camelia Chitul, şefa Casei Judeţene de Pensii Suceava, a sistat finanţarea pentru secţia de boli profesionale de la Spitalul orăşenesc Gura Humorului.

Mişcarea a fost percepută ca o răzbunare a lui Băişanu, aflat în conflict deschis cu aripa PNL din zona de munte, reprezentată de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi de deputatul liberal din colegiul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu.

Bănuiala este cu atât mai justificată în condiţiile în care este binecunoscut faptul că şefa Casei de Pensii, numită în funcţie de PDL, a fost menţinută la conducerea instituţiei ca urmare a presiunilor lui Băişanu, cu care este prietenă de familie de foarte mult timp, deşi postul a fost adjudecat de PSD în urma negocierilor din cadrul USL

În sprijinul grupării Ursaciuc-Surugiu a sărit şeful PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, care a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că cere prefectului Florin Sinescu să trimită corpul de control la Casa de Pensii pentru a analiza de ce s-a sistat finanţarea la secţia de boli profesionale.

Nechifor a mai spus că dacă situaţia nu se va rezolva va cere ministrului liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, demiterea din funcţie a Cameliei Chitul.

Camelia Chitul a fost menţinută de Băişanu la conducerea Casei de Pensii deşi Curtea de Conturi a constatat probleme mari în ce priveşte modul în care au fost cheltuiţi banii instituţiei. Detalii aici.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. ce, Nechifor a prins glas? sa taca din gura ca peste tot in subordine are doar PDL-işti.. ce mai conteaza unul sustinut de Baisanu ? :))

    RăspundețiȘtergere