Miliţia judeţeană, sluga aparatului de represiune al PSD Suceava

Flămânzii de la USL s-au întins ca ciuma după ce au ajuns la putere. Mai ales hapsânii de la PSD. De la şef la femeie de serviciu, toate posturile se împart la partid. La partid s-a stabilit şi directorul de la Şcoala Herla, comuna Slatina. Pesedistului Gheorghe Lazăr, şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, i s-a ordinat să o pună director pe Oana Şorodoc, şefa PSD Slatina. La fel s-a întâmplat în toate şcolile din judeţ. Pe primarii din opoziţie nu i-a întrebat nimeni nimic.

În schimb, la primar se ajunge când este nevoie de bani. Pentru orice. Până acum nimeni n-a comentat nimic. Pe Ilie Gherman de la Slatina l-a apucat însă vitejia. Ca formă de protest, Gherman a refuzat să plătească salariile profesorilor.

Pentru că e vorba despre un personaj cu multe bube-n cap, de la relaţia violentă cu presa, la afacerile imobiliare din municipiul Suceava (str. Mărăşeşti) şi la implicarea în afacerile cu lemn din zona comunei Slatina, pe Gherman nu l-a susţinut nimeni, ba chiar toate vuvuzele din presă furajate de PSD s-au grăbit să-l înjure.

La fel cum nimic n-a comentat presa pesedistă nici când Păcălin în loc să schimbe directoarea a dat ordin să fie arestat Gherman. Miliţia judeţeană a demonstrat că a devenit sluga aparatului de represiune stăpînit de Păcălin şi de prefectul PSD Sinescu şi s-a executat imediat. La fel şi Procuratura.

Păcat că Gherman a cedat. Dacă ar fi avut curaj, ar fi schimbat un întreg sistem. De asta le-au fost frică lui Păcălin şi Sinescu. Dacă Oana Şorodoc ar fi fost schimbată, şi alţi primari nemulţumiţi să le fie puşi directori toţi activiştii de partid ar fi forţat înlocuirea lor.

În tot scandalul ăsta am remarcat un lucru din ce în ce mai evident: disoluţia PDL. Ăştia n-au fost în stare să-şi ajute un primar care avea nevoie de sprijin. Flutur e absent cu totul din peisaj, iar Bălan îşi pregăteşte candidatura la primărie cu comunicate de presă populiste sau răsuflate, abordând false subiecte, care nu interesează pe nimeni.

Concluzia în toată povestea asta este că s-a dat drumul la arestări. Pariu că de acum indiferent de abuzurile useliste nu mai vedem niciun primar cârâind?

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. omul, de-ar fi constant, ar fi perfect
    autoscopia faptelor va arăta ce/cum va fi
    astfel că...intri-n divizia limitrofă a oricărui proiect
    şi-ţi culegi umbre de pe imagini pustii

    cine-i supozitorul constipaţiei politice? ştii ? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. stimabile dinu, cred ca te roade invidia ca nu esti "furajat"

    RăspundețiȘtergere
  3. ba eu cred ca e "furajat" din plin....doar ca nu de PSD :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Exista un domn,mare capitalist,mare apropitar,mare plutas botosanean ,care cumpara ziaristi cu legatura,ca pe patrunjel,sau cu snopul,ca pe strujeni...
    Iar daca mai esti si conjudetean cu el...
    Daca tot esti mogul,ar fi bine,totusi,sa te autoconcediezi pentru limbarita.
    Nu te pierde cu firea,exista intotdeauna un moment optim pentru autoconcediere.

    RăspundețiȘtergere
  5. The mother of idiots is always pregnant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acomodeaza-te cu situatia:vei mei avea frati...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne intoarcem in perioada Nastase. Ai uitat de Jandarmerie, unde s-a inlocuit un slujbas PDL cu un slujbas PSD. Urmeaza ruperea USL si infiltrarea in structuri a oamenilor PSD peste tot.
    Cotcarul Mitica inlocuit cu Gino Pesedică, urmează Gică Popescu la FRF- nu degeaba a venit la Suceava cu ministrul sPORTULUI( recent, incadrarea penala a lui Gica s-a schimbat legislativ). Usor, usor devenim poporul lui Nastase, cu ochelarii aburiti.

    RăspundețiȘtergere