Ilie Niță, exclus din PNL pentru lezmajestate la Flutur

Ilie Niță a fost exclus din PNL pentru lezmajestate la Flutur

Colegiul Director al PNL Suceava a decis, sâmbătă, cu 171 de voturi „pentru” și cinci „împotrivă”, excluderea lui Ilie Niță pe motiv că l-a criticat pe Gheorghe Flutur, s-a înscris în competiția internă din PNL pentru a fi desemnat candidatul partidului pentru funcția de președinte al CJ Suceava și a refuzat să demisioneze din funcția de vicepreședinte CJ Suceava. Ilie Niță a fost exclus din PD în 2004 și din PRM în 2009.

Urmează Băișanu.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. păi e clar ca sandel baga mare in psd... in 2004 nu el cu PUR a jonglat si l-a pocnit pe flutur ca sa nu fie presedinte al CJ, desi asa era normal? si a mai stat marza inca 4 anisori :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nita merita sa fie dat afara din PNL. Nu poti sa ai in partid o persoana ce joaca mai mult cu adversarii. Cu totii stim ca majoritatea la CJ este detinuta de PSD ori daca Nita ar fi fost cu adevarat un om de opozitie atunci ar fi fost dat jos din functia de vicepresedinte.Din timp ce a ramas in continuare in functia respectiva rezulta ca el deja batuse palma cu PSD-ul.Cat despre intrarea lui in competitia interna pt sefia CJ acasta a fost facuta cu scopul de a tulbura apele in PNL-Suceava. Cu totii stim ca Nita nu avea nicio sansa in fata lui Flutur.Cat despre Baisanu daca va mai persevera in actualul sau comportament distructiv la adresa PNL-Suceava atunci cu siguranta va fi si el dat afara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Baisanu a rezistat tuturor. Va rezista si domnului GF. Ca sunt din aceeasi unitate.Doar veniturile ii vor scade, asta-i singura problema. Sa fiti iubiti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru cei cu nostalgii vechi de peste un deceniu: în 2004 cu Gavril Mîrza - General Motors-ul politicii sucevene de la data respectivă - nu a negociat Alexandru Băișanu, ci Constantin Gheorghe.
    E drept că Băișanu a fost luat de Gheorghe la discuțiile din Palatul Administrativ pentru a fi parafat și un acord pe municipiu în vederea susținerii lui Marian Ionescu (PSD) în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de către candidatul PUR, Alexandru Băișanu care, într-adevăr, fusese atunci revelația politică suceveană, obținând pe bune un meritat loc 3 între candidații de primar, deși partidul său era de doi bani.
    Consecința negocierilor cu Băișanu a fost clară: Sandu dă din gură că e bun Ionescu, iar la final și-a luat-o prin ce a dat.
    Consecința negocierilor cu Gheorghe este la fel de clară: trei voturi de la PUR-oiul de atunci mergeau la cele 17 ale PSD care negociase și cu PRM-ații soți Acatrinei, Mîrza va rămâne șef la CJ cu adjuncți Gheorghe și Acatrinei.
    Oricum, în 2004, rezultatele la alegerile pentru Consiliul Județean erau: 17 PSD, 10 PNL, 4 PD, 3 PUR, 3 PRM. Era clar că favorit pornea Mîrza, nicedecum Flutur.
    Ciudat este că, la fel ca în anul electoral 2004, Niță iese pe ușa din dos a politicii și în anul pre-electoral 2015. Diferă decorul și anturajul.
    Atunci, Niță făcuse pe șest o combinație cu Robert Marian - care era mult prea șmecher, nororcul nostru că nu ajunsese la butoane - dar s-a lovit de Niculai Barbă - mai ambițios atunci decât acum. Robert ținea prea mult la imagine ca să se bage în față iar Barbă voia prea mult o amărâtă de funcție de consilier local ca să se lase încălecat de Niță. Liderul județean de atunci al PD Eugen Uricec nu a ținut cont de rugămințile lui Niță, făcute chiar în Primăria Suceava și, ca să scape partidul de un scandal, s-a debarasat și el de Niță. Acum, partidul - de data asta PNL, riscă în mod conștient un scandal cu Niță și alți susținători mai mult sau mai puțin ocultați, pentru că nimeni nu vrea să aibă represiuni de la Flutur și de la Ioan Balan care, deși nu pare că îl înghite tare pe Flutur, are încă nevoie de el.
    Băișanu o face pe maestrul păpușar în 2015, dar degeaba: mulți sunt mai mândri să stea la masă cu Băsescu decât cu Băișanu.

    RăspundețiȘtergere