Am avut dreptate! Tandemul Flutur-Balan, destrămat. Lungu va fianunțat, joi, candidat al PNL Suceava pentru primărie



Am fost singurul din Suceava care v-a tot atenționat că în PNL lucrurile nu sunt încă stabilite. În urmă cu o lună v-am oferit indicii clare despre ce era vorba. V-am spus că tandemul Flutur-Balan este incert.

Ca de fiecare dată, am avut dreptate. La vârful partidului, aripa PNL a învins aripa PDL. Gorghiu l-a învins pe Blaga. Astăzi va fi o ședință de urgență la PNL Suceava în care vor fi calificate lucrurile. Vor fi invocate sondaje de opinie în care dintre posibilii candidați liberali Ion Lungu e pe primul loc, Bălan pe al doilea și Băișanu pe locul trei.

Mâine, joi, 11 februarie, Gheorghe Flutur îl va anunța pe Ion Lungu candidat al PNL Suceava pentru Primăria Suceava.

Flutur va avea o mare problemă în a explica partidului cum de o organizație puternica așa cum se revendică Suceava acceptă să-i fie dictate candidaturi de le București.

În plus, o astfel de decizie va stârni cu siguranță mânia unor membri de partid care l-au susținut deschis pe Ioan Balan și care s-au poziționat în opoziție cu primarul Ion Lungu, ba chiar pe poziții ireconciliabile. Asta mai ales pentru că tonul a fost dat chiar de Flutur și Balan în conferințe de presă în care spuneau că Lungu este un subiect închis pentru PNL.

Pe de altă parte, probabil urmărind posibilitatea revenirii în PNL, Ion Lungu nu a făcut niciun fel de declarații belicoase la adresa liberalilor suceveni.

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. bre dinuli, da tu di diminiatâ ni omori la kapuşoari? vai di capu, pardon, kurutzul urbii noastri... :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Dinule, dă-mi șî mia din GLORIA ta o porție ce mi se cuvine în calitate de prophet.
    Tu ești singurul JURNALIST care a intuit că nu-i ceva kosher la FDSN Suceava (mimetizat în penele).
    Dară, adu-ți aminte, că eu am zâs de acum jumătate de an că NICI BĂLAN nu se alege premar în Tărănoaia cea Împuțâtă și urât mirositoare a Suczewei, dară nici Flutur nu se unge cu caftanul de Înalt-dregător al guberniei Bokowinei.

    Giumatate de prophecye mi s-o împlinit.
    Ailantă giumate o să mi se împlinească în iunie, când vro doi-trii prăpădiți de consilieri județeni, de pe listele vreunui partid cvasi-anonim, o să încline balanța votului consilierilor județeni.
    Uaileuuu, ce-o „să mă mai râd” atunci.
    Dară, până în iunie, te rog să-mi trimeți porția mea de glorie cuvenită postacului-profet la adresa din Bortilenii de Câmpie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot Io*
    Da' dacă tot te preumbli prin zona aia crepusculară a Jurnaliștilor și „jurnaliștilor” suceveni, ian de trage o ocheadă și azvărle o ureciușă la ce stare de spirit ieste pe Niculăiță Băncescu firsth!
    Am impresia că-i multă nervozitate aclo, că n-o ișât sfârâiala șeicăreană, etaj canci, influență viitoare din pulă, poziție dominantă pe piață de tip sponsorizare șobolănească - din pics.
    Am impresia că azi și mâine ar trebui restricționată circulația pe strada aia, că or să înceapă să cadă de la etaj tot felul de telefoane, plasme, calculatoare, scaune, televizoare sau câte un jurnalist kamikazian.
    Nasoooool momentu'!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multi inca nu s-au prins de unde bate vantul si vor cu tot dinadinsul sa-si ude pantalonii . Pai , nu vazurati ca Flutur a primit mai ieri o functie de coordonator pe Moldova , adica una pe linie moarta ? El nu mai poate candida electoral la nimic . Dosarele inainteaza incet , dar ianainteaza si omul stie asta . Asa ca , dragi liberali care sustineti un partid care s-a opus reducerii taxelor , mai ganditi-va . Poate va vine mintea cea de pe urma , cum se spune .

    RăspundețiȘtergere
  5. Io*, man!
    Soundtrack ambiental al zonei Nicolae Bălcescu nr. 1 - Suceava.
    https://www.youtube.com/watch?v=UpuPP1YUYHs

    RăspundețiȘtergere
  6. Dinule, poate ar fi interesant să vezi ce se întâmplă la un ziar care a dat pe net cu 2-3 ore în urmă cam tot ce ai dat tu aici pe blog (cu alte cuvinte, dar în orice caz, informația era aceeași) iar acum nu mai apare nimic, articolul a fost retras. Poate se leagă, poate nu cu ce spunea mai sus Tazmanian DeMoon cum că „azi și mâine ar trebui restricționată circulația pe strada aia, că or să înceapă să cadă de la etaj tot felul de telefoane, plasme, calculatoare, scaune, televizoare sau câte un jurnalist kamikazian”. NU că ar fi Tazmanian DeMoon vreun profet sau ceva; NU că ai fi tu chiar singurul care ai tot spus că va fi Lungu candidatul PNL (am verificat și până și Sandrinio a avut cu mult timp în urmă idei din astea iar ieri a dat-o că ar fi valabil 99,9%), dar totuși este intersant de ce articolul din cotidianul împricinat a fost retras așa brusc

    RăspundețiȘtergere
  7. Oftopic?

    TITLU: Partidul-balama cu dublă deschidere și candidatura iepure de atletism (aka disidența prefabricată în laboratoarele fesenismului de caviar).

    Scurt tratat de ipocrizie și mârșăvie pre-electorală.

    Ca să nu fie nevoie de grăire multă, această reflecție este bazată pe observația îndelungată a apucăturilor sucite și a diversiunilor manevriere la care de dedau tovarășii feseniști din facțiunea social-democrată a emanației postdecembriste.
    Însă, stereotipul procedural nu constituie exclusivitate a PSD, ci este aplicabil și aplicat la scara TUTUROR țarcurilor și oboarelor politice postdecembriste, de-și arogă ele denumirea și se autodenumesc cu emfază ca fiind „partide politice”.

    I. Partidul-balama, sau partidele-balama, sunt arhicunoscute din exercițiul electoral al ultimilor 15-20 de ani.
    Fiecare dintre cele 2 mari facțiuni neosocialiste ale tovarășilor emanați din țâmburușul băștii proletare a Tătucului Ivan Ilici Kaghebescu * este conștientă că nu întrunește și nu va întruni câtu-i sula lui Metusaleh o cotă de reprezentativitate mai mare de 50% din totalul electorilor.
    Astfel încât, pentru a-și putea pune în operă eternele sforării întru ținerea acestei sărmane țări în ștolurile potcoavelor neo-socialiste, fiecare din aceste cârdășii politico- oligarhico- infracționale este nevoită să se doteze cu 2 sau 3 partide-balama. Partide a căror balama să aibă capacitatea de a se deschide pe ambele laturi ale spectrului politic, funcție de necesitățile conjuncturale ale fiecărui moment anistoric.
    Acțiunea acestor partide-balama cu dublă deschidere poate fi cel mai elocvent exemplificată prin cele 2 balamale ale facțiunii feseniste: PC (anterior PUR) și UNPR.
    Aproape că nu există cetățean cu un nivel mediu al informării să nu-i fie familiare nenumăratele deschideri oscilatorii ale acestor Partide-Balama: (PUR) ulterior PC ba era „soluția imorală” când interesele Ușii „Dreptate și Adevăr” o impuneau, ba erau Latriniștii Varaniști.
    Singurul criteriu de etichetare al acestei balamale constă în deschiderea acesteia în sensul sau în contrasensul dorit de Ușa aflată la guvernare.
    Ca să nu mai zicem de UNPR, probabil cel mai acționat și cel mai gresat partid-balama: Când Ușa guvernamentală era deschisă spre dreapta, iar balamaua UNPR priponită în stânga, evident că acest accesoriu mecanic constituia „mafia personală” a lui Năstase.
    Când balamaua s-a rotit din încheieturi, icnind doctrinar cu grația scrâșnetului de tinichele ruginite, ei bine, partidiul-balama a fost „revalorizat” again, again, and over again, ori de câte ori „enteresu naționale” o cerea.
    Aproape că a ajuns ca acest „enteresu naționale” să fie un fel de șmir, un fel de vaselină pentru atenuarea stridenței scârțâitului tinichelei de partid.
    Această predilectă metodă de susținere a unei Înalte Porți Majoritare în 2 sau 3 balamale de partid este perpetuată la infinit, indiferent de numele pe care-l poartă noile balamale ce le substituie pe cele uzate: c-o fi PC, c-o fi UNPR, c-o fi ALDE, tot un drac. Condiția necesară și suficientă a perpetuării coteriilor celor 2 facțiuni feseniste majoritare constă în susținerea lor în partidele-balama cu dublă deschidere.
    Ca să nu fie considerat tratament discriminatoriu, teza de mai sus este cvasi-aplicabilă și la facțiunea fedesenistă a postdecembrismului de caviar – recte ușa pedelistă vopsită în portocaliu și actualmente acoperită cu capitonaj de culoare galben- căcăniu de liberal reșapat.
    Oare ce draacu sunt toate aceste fuckături care sunt SINGURELE CELE care au primit admiterea la Tribunalul București? PMP, M9+1 sau ce mamuța draaqului mai pregătesc derbedeii aiștea prin mimetiarea PRM în Blocul Unității Naționale sau Inițiativa România, odioasă manevră de zăpăcire de căpățână prefabricată în aceleași laboratoare ale Intelligences?

    RăspundețiȘtergere
  8. Rolul preponderent al partidelor balama? Unul de un grobianism înfiorător: acela de a decupa ceva procente infime, ceva votulețe din bazinul electoral al competitorilor rivali, astfel încât să fie asigurat succesul partidului-ușă, nebeneficiar al unei cote de încredere situată la peste 50% din opțiunile electorilor. Adicătelea partidele balama își fundamentează existența deșucheată numai în necesitatea băgării bățului în roate, baterii cuielor în talpa și tăierea crăcii contracandidaților electorali.
    II. Candidatura iepure de atletism sau „disidența prefabricată” este un al doilea arhetip tactic de inspirație sovietică.
    Se declanșează undeva cam cu 9 luni – 1 an înainte de data alegerilor și are drept punct inițiatic porunca fermă: „Tovarăși, rupeți rândurile”
    Tovarășii desemnați să rupă rândurile Partiei materne devin dintr-odată veritabili disidenți față de linia ideologică și doctrinară față de care multe cincinale au lins și au supt.
    Din motive aidoma de artificiale, amplificate propagandistic, tovarășii undercoveri, având în buzunarul secret ordinul de serviciu de penetrare și sabotare a acțiunii partidelor contracandidate, sunt prezentați drept Fecioare Mării, care nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute a căcat necântărit halit cu cupa IFRON-ului, care sunt mai curați, mai uscați și care sunt dispuși să absoarbă de trei ori mai multă ideologie nouă.
    Adicătelea acești soboli ( = cârtițe) prefabricați sunt numai buni de înregimentat în rândurile partidelor oponente Partidului-Mamă, ba chiar mai mult, să fie desemnați candidați în alegeri – competitori direcți ai candidaților Partidului-Mamă.
    Și culmea, aproape nimeni din partidele penetrate și infiltrate nu se sesizează față de această veșnică reiterare a motivului dramatic al „Calului Troian” și pun boticul la prosteala făcăturii cu un aplomb demn de cele mai ironice scrieri al lui Franz Kafka.
    Evident că NICIODATĂ un candidat-iepure, provenit dintr-un disident prefabricat, nici măcar nu-și pune problema de a avea drept țel câștigarea alegerilor. Nu! Candidatul-Iepure nu are alt rol decât cel îndătinat sabotorului ilegalist, cel menit diversionistului de profesie.
    Inutil de precizat comportamentul acestor disidenți antefabricați, după momentul isprăvirii turului de alegeri: Atunci se aude clar și limpede sunetul mobilizator al unei trompete muscălești cocoțată în turla Kremlinului din Crasnaia Ploșciadi, trompetă kominternistă care sună adunarea tuturor disidenților prefabricați, aflați în misie undercover prin tot felul de coclauri pre-electorale.
    Adunare care se execută cu o disciplină internaționalistă, toți tovarășii-soboli lepădându-și pe loc blana mimetică a misiunii undercover și revin la sânul Mult Iubitei Partii Mamă.
    Sună cunoscut cumva acest 2 scenarii?
    Nefiind ancorate în timp sau un areal determinat, scenariile pot fi verificate de către oricine doar prin simpla lor extrapölare la aspectele faptice ale realității imediate și apropiate.
    -----
    * adicătelea facțiunea fesenistă de mimetizare social democrată și facțiunea fedesenistă, de mimetizare liberală.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici nu avea cum sa nu iasă bine Lungu in sondajele de opinie, daca insusi fiul lui trimite pe teren ospătărițele din restaurantele pe care le deține in Suceava pentru a face aceste sonfaje!

    RăspundețiȘtergere
  10. Și uite așa, mult lăudatul și mult votatul Partid Miau și-au băgat Pula în dezideratul străzii #Colectiv: SCHIMBAREA DIN TEMELII A CLASEI POLITICE.
    Adicătelea la vremuri NOI, ale căror deziderate sunt formulat pe ton IMPERATIV, emanații neo-socialismului de caviar, mimetizat în capitalism de rapt, japcă, furtișag, cotișag, represiune și intimidare, AU RĂSPUNS CU CURUL.
    În loc să identifice în „vastul bazin de cad(av)re un CANDIDAT al cărui profil să se plieze pe cerința străzii, Partidul Miau defilează cu cârtița kaghebistă Gușă Lungă – putrefactul primar de 12 ani al fostului municipiu Suceava – actualmente devenită o Țărănoiae Infectă, Împuțâtă și Urât Mirositoare, care arată egzact cum arăta Dresda în februarie 1945, imediat după trecerea valurilor bombardierelor aliaților.
    Asta e Rroemenica, futu-i hristosul, cristelnița, anafura, cuminecătura, grijania și închinarea ei de șandrama împuțită, amirosind a borfaș neo-socialist!
    Lua-o-ar dracu de Absurdistan împuțit și transforma-o-ar Putin în gubernie sovietică!
    Și uite așa, am impresia că pot deja să prognozez, cu grad de veridicitate de 99,(6)%, victoria în alegerile din iunie a candidatului PSD – doctorul Tiberius Brădățan.
    Căci nu cred că mai este vreun zăpăcit atât de naiv încât să creadă că Gușă Lungă și Symmetrică are vreo șansă în fața doctorului, chiar și în condițiile unui singur tur al alegerilor.
    Căci, Symmetricul pavelist prelipcan vine în fața citizenilor ultra-iritați și surescitați, cu piatra de moară a erodării administrative dată de cei 12 ani exasperanți în care s-a străduit să transforme Suceava într-un șvaițer elvețian, presărat cu cratere de meteoriți, bombe de aviație antibuncăr, gheizere și izbucuri de apă-novă, abatize, catacombe, șanțuri antitanc și ambuscade pe ulițele și coclaurile Țărănoaiei cele Împuțâte și Urât Mirositoare.
    Acest handicap administrativ este dublat de atitudinea duplicitară manifestată recent (2014) de prelipcanul symmetric, ocazie cu care s-a cocoțat pe stâlpi și bannere, loc în care trona alături de maimuța albaneză. (alegătorii nu sunt chiar toți din tagma prostanilor ce pricep greu și uită repede, mai sunt și unii care nici nu uită, dar nici nu iartă Primele semnale ale acestei atitudini deja încep să se regăsească în mediul online).
    Apoi, Aeternul Edil-cürul (adicătelea edilul cürului – într-o traducere bruteforced!) vine cu erodarea imensă a nenumăratelor cotișaguri, șmenării, furtișaguri sau coterii, efectuate în acești 12 ani exasperanți: începând de la arhicunoscutul laitmotiv al pavelelor Symmetrice , trecând prin coteriile nerușinate ale beizadelei și terminând cu plimbatul gonflabilei beizadelei în limuzina PROPRIETATEA Primăriei, cu ocazia deplasării la aeroport în vederea travellingului aeropurtat la o ședință de șopping milanez.

    În atare condiții, mai este vreun Lăcuitor al Țărănoaiei Împuțâte (exceptând complici de cârdășii lucrative ale prelipcanului) care să creadă că Gușatul ipocrit și traseist poate avea vreo șansă în fața doctorului Brădățan, un om cu o carieră excepțională, un om asupra căruia nu planează nici o pată, un om cu o profesie mai mult decât empatică la nivelul alegătorului de condiție etalon?
    Crede Symmetricul că are vreo șansă în fața singurului OM care l-a făcut KO pe Măritul Cneaz al Aviarelor – Ghiță Flutur? (însă conjunctura legii în vigoare văduvindu-l pe doctor de triumful Victoriei fără putință de tăgadă)
    Crede Gușă-Lungă și iresponsabilii din Partidul Miau praesidențial că are vreo șansă în fața lui Brădățan, candidat care RESPECTĂ și SE ÎNSCRIE în cerințele #Colectiv?
    Ha, ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  11. Adzi 11 Făurar veleat 7524 și III ante Idus Februarius 2769 Auc., Io* - Haruspiciul Zeului Iupiter, prophecesc că în 5 iunie Doctorul Brădățan îl bate pe prelipcan la cur cu prosopul ud înnodat de-l ascultă p-ormă cu stetoscopul să vază dacă se mai aude în el ceva puls electoral.
    N-am votat în viața mea cu PSD-ul dar, în atare condiții de TÂMPENIE ÎN ESENȚĂ PURĂ, dovedită de inconștienții Partidului Miau*, ÎMI PARE RĂU că nu am Carte de Identitate cu domițiliul în Țărănoaia cea Împutiță și Urât Mirositoare a Suczewei ca să-i dau un vot-gir Doctorului Brădățan.
    evident…. AM ZIS!
    -----
    * adicătelea al meu, partidul acela la care i-am dat un milion de voturi în ultimii ani, inclusiv în 2 și 16 nov. 2014

    RăspundețiȘtergere