Dovada că Harşovschi dezinformează cu documente dubioase în cazul banilor tocaţi pe site-ul pentru Cinema Modern

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat miercuri că a plătit 80.000 de lei pentru achiziţionarea unui website pentru Cinematograful Modern Suceava. După câteva ceasuri, a transmis redacţiilor din Suceava un document din care reieşea că pentru website s-a plătit suma de 50.600 de lei fără TVA, adică 62.744 de lei cu TVA.

Astăzi, după ce suma colosală plătită pentru site a scandalizat sucevenii, Harşovschi dezinformează grosolan. Viceprimarul PNL a postat pe Facebook un aşa-zis document prin care susţine că de fapt site-ul a costat 9.500 de lei fără TVA. Şi această sumă falsă ar fi uriaşă pentru un site clonat.

Documentul prezentat de Harşovschi nu inspiră niciun fel de încredere. Este de fapt un facsimil după documentul transmis miercuri tuturor redacţiilor din Suceava, dar care văd că a fost modificat ulterior. Pe varianta publicată de Harşovschi pe facebook în coloana din dreapta apare cifra de 9.500 de lei, pe varianta trimisă redacţiilor coloana este goală, iar pe ultima pagină apare cifra de 50.600 de lei. Mai jos veţi găsi ambele variante.

Oricum, am solicitat deja Primăriei Suceava, în baza Legii 544/2001, să-mi comunice copii după toată documentaţia contractului de achiziţie.

Domnule Harşovschi, de ce documentul pe care l-aţi publicat pe Facebook este diferit faţă de cel pe care l-aţi trimis redacţiilor? Domnule Harşovschi, cum să vă mai credem dacă jonglaţi atât de uşor cu cifrele? Cum puteţi să spuneţi ba 80.000 de lei, ba 50.600 de lei, ba 9.500 de lei? Urmează să ne spuneţi că de fapt v-a dat firma bani să-i lăsaţi să facă site-ul?

Domnule Harşovschi, aţi măsluit cumva hârtiile pentru a-i dezinforma pe suceveni? Nu credeţi că este aceasta o întrebare legitimă după ce de trei zile ne tot bombardaţi cu informaţii care se dovedesc a fi false?

Domnule Harşovschi, dacă tăceaţi filosof rămâneaţi! Acum nu mai crede nimeni o iotă din orice spuneţi.

Documentul publicat vineri pe Facebook de viceprimarul Lucian Harşovschi:

Dovada că Harşovschi dezinformează grosolan în cazul banilor tocaţi pe site-ul pentru Cinema Modern

Documentul original transmis miercuri tuturor redacţiilor din Suceava:

Dovada că Harşovschi dezinformează grosolan în cazul banilor tocaţi pe site-ul pentru Cinema Modern

Facsimil după mail-ul prin care au fost transmise documentele:

Dovada că Harşovschi dezinformează grosolan în cazul banilor tocaţi pe site-ul pentru Cinema Modern

Documentul transmis miercuri de Lucian Harşovschi, poate fi vizionat integral în aplicaţia de mai jos, sau poate fi descărcat în format PDF la acest link: https://drive.google.com/file/d/0B202aUx7XDCiZWtEY0xMaDU5UEU/view?usp=sharing



Pe aceeşi temă am mai scris aici şi aici.

Trimiteți un comentariu

17 Comentarii

  1. Initial nu am dorit sa comentam. Din punctul nostru de vedere, ca firma de web design, acest site poate costa aprox. 3000 euro, in functie de acel sistem de plata online. Daca o luam strict grafic, cum ai spus si tu nu face mai mult de 1000. Problema e ca, nici la ora actuala nu stim exact pretul de achizitie, pentru a ne putea raporta la cerintele indeplinite. Suntem curiosi, cum se va termina. Spor in ancheta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum am completat si la mine pe facebook intervin si aici si spun ca dintr-o eroare de-a mea de comunicare s-a ajuns aici.

    Confuzia a apărut la început deoarece pentru toate serviciile furnizate de firma era o sumă generală și nu am știut cât costă doar site-ul.

    Am solicitat celor care s-au ocupat, să roage firma să ne dea detaliat sumele pentru fiecare serviciu în parte.
    In oferta lor nu erau trecute sumele defalcate.
    Asa am aflat ca site-ul propriu-zis e 9500 de lei.
    Nu incerc sa dezinformez sau sa dau vina pe cineva. Eu am comunicat gresit de la inceput si acum cand am date suplimentare le-am comunicat.
    Pentru alte nelamuriri, va stau la dispozitie si promit ca intreb de 2 ori, cand nu stiu, si apoi transmit mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Harsovschi ! Au si oamenii o nelamurire . De ce sta Flutur ascuns si nu se ia o hotarare cu persoana care va candida la sefia CJ? . Sa fie ceva in legatura cu dosarul care este in lucru la DNA ? Sau , voi liberalii , v-ati gandit sa mai amanti pana uita lumea ca ati fost impotriva reducerii impozitelor . Voi si Johanis , evident .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad ce treaba are Flutur in povestea cu siteul. Iar candidatura la judet si-a anuntat-o, ce vrei s-o anunte in fiecare zi ? Eu unul m-am săturat să văd toata ziua politicieni la televizor facand anunturi. Să se mai duca sa stea de vorba cu oamenii.

      Ștergere
  4. Aș dori să văd personal mai multe despre procedura respectivă. Am căutat pe e-licitatie.ro, dar nu am găsit nicio referire. E drept că poate am fost superficial și nu mi-ar strica mai multe detalii. Pe site-ul respectiv se pot găsi detaliile cerute de Dinu prin Legea 544/2001, dar avem rugămintea să ne suneți clar, precis, nu doar denumirea site-ului, ci și procedura parcursă, codul CPV șamd. În felul acesta am putea vedea ce sumă a fost estimată pentru construcția unui site, care sunt caracteristicile cerute pentru site-ul respectiv, cât s-a plătit în final pentru construcția site-ului, cât s-a preconizat pentru mentenață șamd, cât s-a contractat, eventual dacă au fost și alte oferte, dacă s-au cerut clarificări din partea unor potențiali ofertanți etc. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Harsovschi... cand merge Flutur la baie... si oare ce face acolo.... (asta pt acel anonim care vrea sa stie tot- nu m-am putut abtine).
    Domnule Dinu, urmăresc de mult timp articolele pe care le scrieti, precum si activitatea domnului Harsovschi și tare aș dori o lamurire. Sunt foarte curios ce zic documentele de la primarie. Cat a costat site-ul ala... 9500 sau 50600? Chiar as dori luni o lamurire. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te uiti pe caietul de sarcini ai sa vezi ca suma de 50600 este cumulat pentru toate lucrarile, din care constructia site-ului este 9500. Exact ca si atunci cand iti pui o centrala de apartament, si o firma specializata iti cere 10000 lei din care defalcat 1500 lei este gazul, 2000 lei centrala etc

      Ștergere
  6. Alba neagra, domnule Harsovschi. Asta jucati! Si cetatenii sunt de cealalta parte a mesei.

    In cazul care ati gresit, ceea ce este, din pacate, foarte putin probabil:

    E omenesc sa gresesti, nu-i bai. Dar nu de atatea ori. Si-apoi, nu v-a grabit nimeni. Ati avut timp, pana la conferinta de presa sa va documentati cum si cat s-a cheltuit, ca doar asta era scopul conferintei, nu-i asa? De asta v-ati prezentat acolo. Sa informati populatia! Cum s-o informati daca nici dumneavoastra nu erati cu tema facuta?

    Cand ocupati o functie atat de importanta, "greseli" de genul acesta sunt nepermise. Cine stie ce foaie vi se baga sub nas s-o semnati si din greseala "se intampla" o nenorocire? ? Nu se poate asa ceva.
    Situatia va expune ca fiind incompetent, si nu aveti ce cauta in functia de viceprimar! Lasati pe altul mai atent.

    Repet, asta in cazul in care va credem, pe cuvant, ca ati gresit. Eu nu va cred.
    Miroase a rahat, pana aici in Cluj.

    @Dinu Frumos articol! Sper din tot sufletul sa fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  7. # 5 . Domnule , eu intreb asa , la invaluire . Nu ma intereseaza ce face X sau Y in baie dar ma intereseaza sa vad ce s-a intamplat cu banii platiti de diverse firme sub forma de '' comision '' si care , mare parte din ei au parcat in banci straine din tarile apropiate . Vreau sa vad daca oamenii care se bat cu pumnul in piept ca au facut si dres pentru judet , au si curajul sa spuna ce si cum . Este prea mult ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnilor totusi un site trebuie administrat... sunt niste cheltuieli. Un programator bun trebuie si platit.
    Este un caiet de sarcini publicat. Firma a venit cu o oferta.
    Eu zic domnule Dinu sa va mai documentati. Nu "improscati cu noroi" ca nu e corect. Ce e drept este ca domnul Harsovschi initial a prezentat datele eronat. Dar suntem oameni, mai si gresim. Cine nu munceste nu greseste.
    Pt. #7 am vazut ce a facut Nechifor in ultimii ani pentru judetul Suceava. Sa nu mai zic de municipiul Suceava care a avut acelasi conducator 12 ani. Ce sa zic eu nu am casa cu piscina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Dinu Zara interesant articol dar ceva nu se leaga. Cineva minte. Poate o lamuresti. Poate ne spui ce zic hartiile de la primarie referitor la site, cat a costat 9500 sau 50600.
    Eu unul astept un raspuns sa vad "care e pretul coret" al site-ului.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.newsbucovina.ro/actualitate/151644/viceprimarul-harsovschi-vine-cu-precizari-site-ul-cinematografului-modern-a-costat-9-500-lei-fara-tva

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma uimiti toti. Intrebarea e alta... nu cat a dat pe site. Asta e irelevant. Ci de ce ne trebuiesc informaticieni prahoveni. Suceava nu are UNIVERSITATE, domnule vice? Sau aveti un bun prieten acolo care v-a rezolvat bine...

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule uimit, dacă tăceai, filosof rămâneai. Şi eu încerc să fiu patriot local (adică să cumpăr, pe cât posibil, produse din oraş/judeţ), dar, din câte ştiu, achiziţiile publice sunt reglementate de nişte prevederi legale care nu permmit atribuiri preferenţiale. Departajarea se face în funcţie de preţul ofertat (nu, preţul nu este irelevant).
    Vă salut, uimit şi eu...

    RăspundețiȘtergere
  13. Incercam sa spun ca s-ar fi gasit o alta firma CU MAI MULT DE O PERSOANA ANGAJATA care ar fi putut sa faca o treaba si mai buna. In plus sunt convins ca proiectul ar fi fost transparent din prima. Si, poate si mai ieftinior. Nu iti impune nimeni sa preferi localul, ai dreptate. Pentru persoanele ca tine e ok o tema simpla pusa la misto, care si aia e luata de pe net si redenumit folderul. Tipic celor din sud. Esti bucurestean sau sucevean, in fond?

    Te salut, si fii mai matur. Tu cu atatia bani ai fi facut ce trebuie, cu cine trebuie, te asigur. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Vad ca umblam dupa trei chiftele si nu vrem sa vedem ce au facut alesii nostri din functii judetene si de la primarii cu milioane de euro . Astept cu interes sa se finalizeze cercetarile in ultimele dosare . Probabil ca multe nume celebre vor intra in intunericul istoriei si poate ca nu numai acolo .

    RăspundețiȘtergere
  15. Vax! Flutur nu poate candida . Stie asta foarte bine dar nu poate sa explice alegatorilor . Poate in schimb marele vanator : DNA . Anuntul va veni la fix . Asa vor vedea toti ca pentru a rezista pe piata mafiotismelor politice mai trebuie sa ai si ceva in creier .

    RăspundețiȘtergere