Primul tun PNL la Primăria Suceava: site pentru cinema, de 18 ori mai scump decât preţul pieţei

Cu doi viceprimari şi majoritate formată din traseişti, PNL Suceava a tras deja primul tun la conducerea Primăriei Suceava.

Cu cetăţeanul Ion Lungu plecat săptămâna asta în concendiu la Braşov, viceprimarul PNL Lucian Harşovschi a organizat azi dimineaţă o conferinţă de presă în care a anunţat că pe banii primăriei a cumpărat un site pentru Cinematograful Modern. Siteul îl găsiţi la adresa www.cinemamodernsuceava.ro. Parcă-i făcut de copii de grădiniţă.

Pentru site, Lucian Harşovschi a anunţat că a plătit, ţineţi-vă bine, 80.000 de lei, adică 800 de milioane de lei vechi sau 18.000 de euro.

Suma este imensă. Cât o garsonieră într-o zonă bună a oraşului sau un apartament prin Burdujeni.

Am consultat preţurile practicate pe piaţă pentru pagini de internet similare şi pot să vă spun că ofertele unor firme de profil nu depăşesc suma de 1000 de euro. Suma include, printre altele, domeniul, găzduire 16G, 12 luni de mentenanţă, implementarea soluţiilor de rezervare online, temă profesională responsive construită de la zero.

Cum să tragi un tun de ăsta şi să te mai şi lauzi?

UPDATE: M-a sunat Lucian Harşovschi să-mi spună că în conferinţa de presă a comunicat cifre incorecte. M-a informat că site-ul ar fi costat 50.600 fără TVA, adică 62.744 de lei cu TVA, şi că suma asta include site-ul, aplicaţii pentru Android şi iOS şi două UPS-uri 3000VA/2400W.

Cele două UPS-uri n-au cum să coste, în total, mai mult 5.000 de lei (exemple aici şi aici). Facem rectificarea de rigoare, dar nu schimbă datele problemei. Site-ul rămâne imens de scump.

foto: svnews.ro