Câteva chestiuni despre internarea lui Cătălin Nechifor

Câteva chestiuni despre internarea lui Cătălin Nechifor

Ovidiu Donţu m-a ameninţat că mă dă în judecată pentru că am scris ieri despre faptul că el şi Cătălin Nechifor au fost citaţi la DNA, şi că Nechifor a cerut amânarea audierii pentru că s-a internat în spital. Foarte bine, faptele sunt clare, abia aştept să câştig procesul.

Nu acesta este însă subiectul acestui text, ci cum puteau fi foarte simplu evitate astfel de istericale.

Îmi amintesc că în urmă cu ceva ani, atunci când existau diverse zvonuri cu privire la posibile probleme de sănătate ale lui Traian Băsescu, tot pesediştii cereau Administraţiei Prezidenţiale să facă publice documente privind starea preşedintelui.

Pe de altă parte, săptămâna trecută Casa Regală a României a anunţat că Regele Mihai I se retrage din viaţa publică pentru că este bolnav, a suferit o intervenţie chirurgicală şi este internat într-o clinică. De atunci, Casa Regală publică periodic buletine medicale cu privire la starea de sănătate a regelui.

La fel, în urmă cu trei zile, marţi, 8 martie 2016, Casa Albă a publicat buletinul anual privind starea de sănătate a preşedintelui Barak Obama.

Acţiuni absolut fireşti ale unor instituţii care înţeleg interesul legitim al populaţiei faţă de astfel de informaţii.

În schimb, Consiliul Judeţean Suceava şi PSD Suceava au înţeles să nu comunice niciun fel de informaţii cu privire la internarea lui Cătălin Nechifor. În textul de ieri i-am oferit lui Nechifor un sfat prietenesc, acela de a oferi cu corect şi cu celeritate informaţiile aşteptate de cei care l-au votat în funcţia publică de preşedinte al CJ Suceava. L-am avertizat totodată că prin târg circulă tot felul de zvonuri, multe plecate chiar de la propriul anturaj, fără a mă hazarda să comentez în vreun fel problemele lui medicale.

În loc să înţeleagă utilitatea unui astfel de demers, Donţu s-a grăbit să mă ameninţe cu instanţa, iar vreo patru postaci pesedişti au început să delireze tâmpenii pe Facebook.

Eu le-am oferit o soluţie simplă şi concretă, ei au înţeles să transforme o discuţie serioasă în circ. Şi acesta este unul dintre motivele pentru care liderii PSD Suceava au ajuns să nu mai aibă acum niciun strop de credibilitate în judeţul ăsta.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. oftopic:
    http://www.petitieonline.com/radauti_sa_fie_eliminat_din_componenta_bucovinei

    RăspundețiȘtergere