Judecătoarele Victoria și Logigan, avocate pe față pentru PSD în procesul candidaților la Consiliul Local Suceava

Scene halucinante, joi seară, în sala nr. 118 din Palatul de Justiție Suceava. Pe rol se afla judecarea apelului înaintat de PSD față de sentința Judecătoriei Suceava prin care le-a fost repinsă lista candidaților la Consiliul Local. Motivul reținut de instanța de fond a fost acela că doar vreo cinci sute dintre semnăturile de pe listele de susținători depuse de PSD respectă condițiile de formă, restul fiind incomplete.

Apelul a fost repartizat completului CN4A al Secției I Civilă a Tribunalului Suceava, complet format din judecătoarele Oana Daniela Victoria, președinte, și Anca Logigan.

Cei patru avocați ai candidaților PSD - Dorin Andronic, Vasile Tudor, Ioan Ursărescu și Paul Vargan - au avut doar două cereri pentru instanță: acordarea unui nou termen pentru a doua zi pentru a avea timp să-și pregătească apărarea și aducerea cu mandat a contestatorului Vasile Cioban, fără a putea indica un temei legal pentru cea de-a doua cerere.

Prima cerere a fost acceptată, fiind acordat un nou termen pentru vineri, la ora 12.00, iar a doua cerere a fost respinsă. Avocații și liderii PSD se pregăteau să plece acasă.

Surpriză! Din proprie inițiativă, judecătoarea Oana Daniela Victoria a început să-i sfătuiască pe avocații PSD cum să-și pregătească apărarea. Cu zâmbete largi aruncate spre prima bancă în care erau așezați strategic Nechifor, Stan și Donțu, judecătoarea Victoria l-a spus avocaților să ceară o copie după Registrul Electoral pentru a confrunta listele de susținători cu listele electorale permanente. Mă întreb dacă nu cumva suspect de prietenoasa judecătoare Victoria caută motive pentru a mai valida unele dintre semnăturile de pe listele de susținători ale PSD.

În plus, judecătoarea Victoria a precizat că instanța de fond a reținut faptul că susținătorii n-ar fi din Suceava. Total greșit. Instanța de fond a respins candidaturile PSD pentru că peste 800 dintre semnături nu respectau condițiile de formă. Chiar dacă se va dovedi că unii dintre ei locuiesc totuși în Suceava asta nu schimbă cu nimic datele dosarului, listele de semnături rămân la fel de greșit completate.

Având în vedere atitudinea efectiv pro-PSD a judecătoarei Oana Daniela Victoria dacă aș fi în locul contestatorului Vasile Cioban aș formula de urgență o cerere de recuzare a celor două judecătoare pentru că lipsa de imparțialitate a fost absolut evidentă pentru toți cei aflați în sală și aș sesiza de urgență Inspecția Judiciară.

Eu n-am mai văzut niciodată până acum judecător care să avantajeze mai evident de atât una dintre părți și vă spun că am multă experiență de mers prin instanțe.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Dinule, mafia e prea mare si peste tot. O gasesti peste tot in societatea romaneasca: de la politie la primarie, de la sanatate la justitie. Foarte greu o poti invinge. Desi trageam sperante ca PSD-ul sa ramana fara candidat la alegeri nu eram foarte optimist ca asa se va intampla. Cazul de fata e inca o dovada cat de corupti si mafioti sunt cei din justitie.

    RăspundețiȘtergere