Despre cum se fac angajările la IPJ Suceava



De ceva timp în Poliție s-a modificat procedura pentru recrutările interne. Transferul pe o altă funcție se face acum doar în baza unei selecții de dosare, fără examene scrise sau interviuri pe teme profesionale. Eram sigur că asta va lăsa loc la tot felul de angajări dubioase. Avem acum și confirmarea.

Recent, la nivelul IPJ Suceava s-a decis ocuparea unui post de criminalist rămas vacant de vreo doi ani la Serviciul Criminalistic. Surse de acolo mi-au spus că pentru ocuparea postului au fost depuse două dosare. Unul dintre candidați este criminalist la o secție de poliție de municipiu, are 18 ani de experiență de investigator la fața locului, are mulțumiri scrise din partea ministrului de resort pentru rezolvarea unor cazuri foarte complexe. Celălalt este polițist la transporturi feroviare pe undeva prin Iași.

Ei bine, care credeți că este preferatul conducerii IPJ Suceava pentru ocuparea postului? Poate veți crede că cel cu experiență și calități dovedite și recunoscute. Așa aș fi spus și eu. Zvonurile spun că e fix pe dos.

Mie totuși parcă nu-mi vine să cred că un om valoros este ținut la municipiu pentru geamuri sparte și furturi mărunte, iar un individ fără experiență va fi adus la județ să facă școală la fața locului pe cazuri complexe de crime, violuri, tâlhării.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Bun articolul cu cimitirul pentru ca se leaga de o povestire ce frizeaza grotescul si e foarte calda, a unui prieten de-al meu. S-a dus tipul sa dea examenul de paznic la cimitir cum se poate vedea si pe site-ul Primariei Sv. A dat "proba practica" si cand a mers sa vada rezultatele era penultimul pe lista. Daca nu esti implicat iti vine sa razi. Prietenul meu s-a enervat la culme pentru ca , din cei 9 candidati, doar el si cu inca unul au muncit de-au rupt vreo ora sa incarce o remorca cu niste crengi. Restul candidatilor erau prin spate si maturau finut, frumos cat de cat , conform probei. Cand a fost la Primaria SV sa vada rezultatul probei practice , ce crezi "surpraizi" prietenul meu era aproape ultimul ca si nota. Efectiv m-am revoltat pentru ca exista atat de multa mafie, pentru ca bunul meu amic a ajuns atat de jos, incat nici diploma de la liceul Stefan cel Mare, nici diploma de licenta de la Universitatea SV, nici macar atestatul de securitate obtinut cu nota 10 din 30 de cursanti la AJOFM nu valoreaza nimic. Si-a murdarit hainele in ultimul hal la aceasta proba practica, in timp ce un fel de sefulet tinerel ce se ocupa cu cimitirele radea ca un manz prin dos, tinandu-si cafeaua un mana. Intrebarea este urmatoarea : De ce acestui om i se da un sut in fund atat de brutal si cinic? Raspunsul ar fi urmatorul si anume , fie nu a dat dreptul, fie ca cei din Primaria SV se tem ca ar deveni periculos in afacerea cimitirelor, fie ca "sefutzii" astia se tem ca e unul mai destept “dacat” ei le-ar putea lua locul.

    RăspundețiȘtergere
  2. E greu de înțeles o astfel de activitate managerială. Vine de sus sau așa au înțeles și înțeleg să aprecieze resursă umană.

    RăspundețiȘtergere