Excluderea lui Boberschi din PSD, anulată de Tribunal. Cum poate redeveni consilier local?

Consilierul local Cristian Boberschi a fost exclus din PSD în ianuarie 2017, decizie orchestrată de președintele interimar al filialei locale Dan Ion Cușnir. Decizia de excludere a fost comunicată prefectului, care a emis un ordin privind încetarea mandatului de consilier local al lui Cristian Boberschi. Consiliul Local a luat act de ordinul prefectului și în locul rămas vacant a validat-o pe Iuliana Fuior, prima pe lista de supleanți ai PSD.

Cristian Boberschi a contestat în instanță decizia de excludere din partid.

Prin Hotărârea 798 din 4 iulie 2017, în procesul dintre contestatorul Cristian Neculai Boberschi și intimatele Organizația Municipală PSD Suceava prin președinte Dan Ioan Cușnir și Organizația Județeană PSD Suceava prin președinte Ioan Stan, Secția I Civilă a Tribunalului Suceava stabilește: „Anulează hotărârea nr. 1/CEX din data de 14.01.2017, a Comitetului Executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava. Repune reclamantul în situaţia anterioară”. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cristian Boberschi a atacat în instanță și ordinul prefectului privind încetarea mandatului, cauza fiind suspendată până la soluționarea definitivă a acțunii privind contestarea excuderii din partid. În cazul în care decizia Tribunalului Suceava privind anularea excluderii din partd va fi menținută și în apel, procesul privind anularea ordinului de prefect va fi repus pe rol. Dacă va câștiga și acest proces, Cristina Boberschi va redeveni consilier local al PSD Suceava.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii