Împreună în carantină, împreună și în starea de alertă! E absurd să stabilești reguli diferite pentru localități care au fost carantinate împreună

Dinu ZARĂ

Am îndurat împreună, municipiul Suceava și comuna Șcheia, 43 de zile de carantină. Ne-am bucurat împreună când a fost ridicată carantina. Am așteptat împreună, cu responsabilitae, primele măsuri de relaxare. Acum ne-au fost stabilite reguli diferite.

Ne-a despărțit o regulă absurdă, anunțată într-o noapte de joi. O normă prost gândit, nefundamentată, adoptată în pripă, fără analizarea tuturor situațiilor existente, fără nicio noimă. Locuitorii comunei Șcheia sunt acum privați de beneficiile pe care le au locuitorii celorlalte comune cu care au stat împreună în carantină.

Când s-a impus carantina de ce nu s-a uitat nimeni pe harta zonei metropolitane? Pentru că aceste norme nu sunt despre granițe și limite teritoriale, sunt despre oameni.

Oamenii care au îndurat împreună în carantină sunt acum despărțiți printr-un articol vag, care lasă loc pentru multe interpretări.

Motivul deplasării nu trebuie justificat prin declarație pe propria răspundere între localitățile care fac parte din așa-numita zonă metropolitană Suceava. În schimb hârtia este obligatorie decă traversezi strada Victoriei, între Obcini și Sfântu Ilie, Calea Obcinilor la Lidl sau strada Ion Irimescu de la Autoservice spre turnul de apă. Declarația e obligatorie dacă treci prin Șcheia în drumul Stroiești - Suceava sau prin Sfântu Ilie în drumul Moara - Suceava. E absurd!

Acesta este un mesaj de solidaritate cu locuitorii comunei Șcheia. Am stat împreună 43 de zile în carantină și împreună trebuie să beneficiem de aceleași reguli de relaxare în starea de alertă.

Solicit autorităților publice din județul Suceava să își îndeplinească atribuțiile și să facă demersurile necesare pentru eliminarea acestei reguli absurde astfel încât locuitorii comunei Șcheia să beneficieze de aceleași reguli cu celelalte localități care au fost carantinate!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii