Scuze inutile

Avem așteptări foarte mici de la instituțiile publice, de la funcționari și în special de la aleșii locali. A intrat în mentalul colectiv și este o convingere generală că primarii, viceprimarii, consilierii și toți funcționarii sunt puși doar pe căpătuială, umblă după șpăgi și doar prin excepție, pe alocuri, se mai îngrijesc de nevoile comunității.

Avem așteptări mici, dar o mare silă văzându-i lăudându-se și fiind lăudați pentru tot felul de nimicuri, în timp ce ignoră nevoile și așteptările reale ale oamenilor. Valabil oriunde în țară, dar mai ales aici, în Suceava.

Nu avem așteptări și cel mult ne dorim ca primăria să nu ne mai distrugă câte vreun spațiu verde sau să nu mai ia cine știe ce proastă decizie care să afecteze prezentul și viiitorul comunității.

Dar câteodată, foarte rar, există și momente de criză în care avem nevoie ca acești oameni votați și generos remunerați să ia foarte rapid decizii inspirate, bine fundamentate, corecte și în acord cu nevoile comunității. Aceste situații sunt foarte rare, le numeri pe degete într-un mandat, dar sunt exact acele momente cheie care definesc leadership-ul și competența unui edil.

La noi, în Suceava, o astfel de situație am avut în ultimele zile, după surparea carosabilului pe bulevardul Calea Unirii, în Burdujeni. Fix când aveam nevoie ca primarul și subalternii lui să gestioneze profesionist situația, ne-am trezit cu orașul complet paralizat o zi întreagă.

Dintre toate soluțiile, a fost aleasă cea mai proastă. Scuzele transmise astăzi cu jumătate de gură nu ajută la nimic. 

Primarul Ion Lungu a picat un nou test. Al câtelea?

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii