Parodie de concurs pe funcţii, la Garda Financiară

UPDATE: Iote că nu-s singurul care a sesizat că ceva nu e în regulă. Merită citit şi articolul Dovada fraudei de la examenul de testare a comisarilor financiari la Centrul Suceava, publicat de Evenimentul de Botoşani.
Ca să nu zică lumea că a dat oameni afară doar pe ochi frumoşi, Sorin Blejnar a inventat un examen. Mai întâi i-a trimis pe toţi comisarii de la Garda Financiară în preaviz după care i-a pus să concureze pentru a rămâne în funcţie. În Suceava, de exemplu, după reorganizare trebuie să plece din instituţie trei comisari, un expert şi un referent. În alte judeţe numărul celor care vor pleca este şi mai mare.

Centrul de examinare pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bistriţa - Năsăud şi Maramureş a fost stabilit la Suceava. Examenul a constat într-o probă scrisă, la 11 iulie, urmată de un interviu după câteva zile. Rezultatele au fost afişate în urmă cu câteva ore.

La o primă privire peste note mi-a sărit în ochi o chestie foarte ciudată. Comisari care au scos note mari la proba scrisă s-au descurcat foarte slab la interviu iar cei care au fost momâi la scris s-au dovedit foarte guralivi la interviu. S-a ajuns astfel la situaţii în care individul care a obţinut cel mai prost punctaj la proba scrisă rămâne pe funcţie după ce a scos cea mai mare notă la interviu.

Mie treaba asta nu-mi miroase foarte bine. Asta pentru că la proba scrisă rămâne o hârtie care poate fi contestată şi pe baza căreia se stabileşte punctajul, în timp ce la interviu totul rămâne la aprecierea comisiei de examinare. Comisie care indiferent de notele de la examenul scris, poate să decidă după cum o taie capul ordinea notelor finale ale concurenţilor.

De exemplu, la Suceava comisarii Victor Andronic şi Vasile Dan, cei care au cele mai proaste punctaje la proba scrisă, au reuşit să obţină la interviu printre cele mai bune note din instituţie. (Fără nicio legătură, soţiile celor doi lucrează tot în unităţi subordonate Ministerului Finanţelor. Elena Andronic este inspector vamal la Siret iar Elena Dan lucrează la Direcţia de Finanţe Publice Suceava)

Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Suceava

Situaţia devine de râsul curcilor când ne uităm la celelalte judeţe care au dat examen la Suceava. De exemplu, la Botoşani şi Bistriţa-Năsăud persoane care au obţinut rezultate bune la proba scrisă au fost notate foarte prost la interviu, ajungând astfel pe lista concediaţilor.

În cazul Secţiei judeţene Maramureş a Gărzii Financiare, un comisar pe nume Iosif Samir Vaum a reuşit performanţa de a obţine cel mai prost rezultat la proba scrisă, doar 52 de puncte, şi, ulterior, cea mai mare notă de la interviu - 86 de puncte.

Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Bistriţa-Năsăud Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Maramureş Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Iaşi Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Botoşani

Probabil că şi la celelalte centre de examinare din ţară situaţia este aceeaşi. Eu m-am plictistit, dar dacă voi aveţi chef de făcut comparaţii găsiţi rezultatele pe site-ul Gărzii Financiare.

_________________________


Rezultatele testării profesionale la Garda Financiară Suceava:


Radu Gherman comisar clasa I, superior Admis
Ionel Ciocoiu comisar clasa I, superior Admis
Ovidiu Cezar Lupan comisar clasa I, superior Admis
Nicolae Georgel Negrea comisar clasa I, superior Admis
Vasile Dan comisar clasa I, superior Admis
Victor Andronic comisar clasa I, superior Admis
Florin Mitulschi comisar clasa I, superior Admis
Marian Savin comisar clasa I, superior Admis
Georgică Herghelegiu comisar clasa I, superior Respins
Mugurel Girigan comisar clasa I, superior Respins
Mugur Sorin Irimie comisar clasa I, superior Respins



Domnica Ghiuta expert clasa I, superior Admis
Margalina Botezat expert clasa I, superior Respins



Laura Monica Lojewski referent clasa III, superior Admis
Lăcrămioara Mărioara Grozavu referent clasa III, superior Respins

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Nu nmai ca acest comisar al Garzii Financiare din cadrul Sectiei judetene Maramures,pe nume Iosif Samir Vaum,a reusit in mod "ciudat"sa scape de concediere,in detrimentul altor persoane care au obtinut rezultate mult mai bune ,dar el foloseste masina de servici cu nr.de inmatriculare MM-20 GFR in scopuri personale,un alt lucru "ciudat"( si nu singurul )legat de aceasta persoana!!!! Oare sub obladuirea cui si cu ce pret se afla acest individ?????

    RăspundețiȘtergere