Spot electoral, cinste cui te-a conceput... prima dată

Nu ştiu dacă aţi văzut spotul de campanie al candidatului USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, Alexandru Băişanu:



În primul rând spotul are 31,16 secunde iar o decizie CNA stabileşte că un spot electoral nu poate avea mai mult de 30 de secunde.

UPDATE: Văz că se întreabă lumea ce contează o secundă în plus sau în minus şi de ce ar conta dacă e copiat sau nu. Am explicat aici.

În al doilea rând, cam ce legătură credeţi că ar fi între spotul lui Băişanu şi spotul lui Ron Paul, candidat pentru preşedinţia Statelor Unite?



Îs curios dacă Alexandru Băişanu a ştiut că spotul e plagiat sau i-a fost vândut de consultanţi ca fiind propria lor idee genială.

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

  1. :)) el de ce nu apare sa vorbeasca ca restul ? ii e rusine ? si de ce pe toate afisele si in majoritatea spoturilor cu ar fi acesta, oamenii sunt seriosi spre suparati ? ii obliga cineva sau le este indiferent ? penibila campanie la Sv anul asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce naiba vezi tu plagiat, Dinule, rama de la ecran? Sa fim seriosi, chiar nu mai ai despre ce scrie. Du-te ”pe teren” sa vezi ce fac dragii noștri ”cantindati” la fotoliile de primari pentru a-și maximiza șansa de a fi votați. Ai să găsești subiecte cât să umpli 10 bloguri.

    Al tău fidel cititor, Florin S.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dinule,te respect prea mult dar totusi nu te mai inteleg.Sa ne spui ca un spot a depasit timpul legal cu o sec mi se pare o cretinitate.Cred ca ai uitat cine a fost la putere pana acum si ce nenorociri si ticalosii au facut.Cred ca te faci ca nu vezi panourile pe toti stalpii si mashurile uriase ale PDL

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Poate că ţi se pare o cretinitate, mie mi se pare o chestie extrem de serioasă.

    Vorbim despre un mod de a face politică şi campanie electorală. Ştefan Alexandru Băişanu candidează la Primăria Suceava. Ştefan Alexandru Băişanu, la fel ca toţi ceilalţi candidaţi, nu ştie şi nici nu trebuie să ştie absolut tot ce trebuie să facă într-o perioadă de campanie electorală.

    Tocmai de asta, Ştefan Alexandru Băişanu colaborează cu un consultant adus, dacă nu mă înşel, de la Bucureşti. Acest consultant, care primeşte bani pentru ceea ce face, este obligat să ştie absolut toate legile şi să îi uşureze munca din campanie candidatului Ştefan Alexandru Băişanu.

    Deocamdată văd că acest consultant nu a făcut decât să cheltuiască banii de pomană. În primul rând a făcut afişele mai mari decât norma legală astfel încât Biroul Electoral Local a dispus înlăturarea afişelor de pe panouri. În al doilea rând, a realizat un spot mai lung decât îmi permite mie CNA să îl difuzez la TV fără să fiu sancţionat.

    În momentul în care consultantul face astfel de greşeli elementare, concluzia este că ai aruncat banii pe gârlă. Iar faptul că nu a făcut decât să copieze un spot foarte cunoscut al unui candidat din Statele Unite îmi spune mie că pe acest consultant nici măcar nu îl interesează dacă îşi face treaba cu picioarele.

    2. Afişajul PDL s-a dorit a fi demonstrativ dar pentru oameni este ostentativ şi iritant. Evident că Lungu, Flutur etc. au profitat de faptul că deţin funcţii publice şi şi-au rezervat aproape toate spaţiile de pe panouri, cuburi, triunghiuri, romburi etc. La fel de enervant mi se pare afişajul electoral UNPR şi PPDD. USL pare a avea, cel puţin cât am umblat eu prin oraşul ăsta, cel mai decent afişaj.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca facem un calcul rapid cat au costat panourile,bannerele,mashurile,cuburile,romburile PDL cred ca de asemenea s-a incalcat legea electorala depasindu-se plafonul pentru publicitatea vizuala.

    RăspundețiȘtergere
  6. dinule, cred ca aici gresesti cu plagiatul. e un format sablon, nu e inventia echipei lui paul, sunt si clipuri mai vechi cu reagan sau clinton in acelasi format. fiecare il umple cu ce gaseste mai potrivit. in privinta prezumtivului sabotaj sau a posibilei "comoditati" a consultantului s-ar putea sa ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  7. p.s. cred ca simona ar fi fost cel mai bun candidat! nu numai actualul nume de familie o recomanda!

    RăspundețiȘtergere
  8. E bine ca avem modele demne de copiat peste ocean...păcat ca baisanu, cu tot cu spotul lui plagiat, nu ii ajunge lui RON Paul nici la degetul mic...iar in privința contracandidatului Ion Lungu, pot sa spun ca are 100 de clase peste baisanu... Lumea a văzut binele făcut de Ion Lungu in Suceava, si baisanu asta va rămâne in continuare la crasmele lui preferate din oraș unde bea de stinge...si apoi se își desface nasturii de la camasa... ://

    RăspundețiȘtergere