Locale 2012: candidaţi cu vârste între 23 şi 87 de ani

64 de ani este diferenţa între cel mai tânăr şi cel mai bătrân candidat pentru o funcţie de primar în judeţul Suceava, la alegerile locale de duminică, 10 iunie 2012.

Cel mai tânăr candidat pentru o funcţie de primar este Lucian Georgel Ungureanu, candidatul Partidului Poporului - Legea Cojocaru la primăria comunei Dorna Arini. Născut la 27 ianuarie 1989, Lucian Georgel Ungureanu are doar 23 de ani.

Al doilea cel mai tânăr candidat este Marius George Costiuc, candidatul UNPR la primăria comunei Muşeniţa, în vârstă de 24 de ani.

La alegerile locale de duminică s-au mai înscris alţi patru candidaţi cu vârste de 25 de ani. Este vorba de Iulian Cornia, candidatul Partidului Conservator la primăria comunei Fântânele, Petrică Gabor, candidatul PNŢCD la primăria comunei Todireşti, Vasile Franciuc, candidatul UNPR la primăria comunei Frătăuţii Noi şi Silviu Răzvan Prelipceanu, candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu la primăria comunei Dorna Arini, toţi cei patru candidaţi fiind născuţi în anul 1987.

Cel mai în vârstă candidat pentru o funcţie de primar în judeţul Suceava este Dumitru Iordache, în vârstă de 87 de ani, candidat al PRM la primăria comunei Şaru Dornei. De altfel, Dumitru Iordache este şi cel mai în vârstă candidat din întreaga ţară.

Tot de la PRM vine şi al doilea cel mai în vârstă candidat din judeţ. În vârstă de 78 de ani, Cristian Alexandru Pralea, candidează pentru funcţia de primar al comunei Iacobeni.
A treia poziţie în topul celor mai bătrâni candidaţi este ocupată de Mafteiu Candrea, în vârstă de 76 de ani, candidat al PDL pentru un nou mandat de primar al comunei Donra Candrenilor.

Vârsta medie a celor 538 de candidaţi pentru funcţiile de primari ai celor 114 localităţi din judeţul Suceava este de 50 de ani.

La funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, cel mai tânăr candidat este Dumitru Ciprian Gafincu, în vârstă de 24 de ani, susţinut de PNŢCD. Următoarele poziţii sunt ocupate de Cătălina Elena Vartic de la UNPR, în vârstă de 37 de ani, şi Ioan Cătălin Nechifor de la USL, în vârstă de 38 de ani.

La polul opus se află Daniela Enricheta Cîmpan, candidatul Asociaţiei Italienilor din România Ro.As.It, în vârstă de 61 de ani, Stela Acatrinei de la PRM, în vârstă de 58 de ani şi Gheorghe Flutur de la PDL, în vârstă de 52 de ani.

Vârsta medie a celor 11 candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava este de 46 de ani.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii