USL a câştigat la CJ în 16 localităţi cu primari PDL

Votul pentru Consiliul Judeţean este considerat reprezentativ pentru opţiunea politică a alegătorilor. Dacă votul pentru primar, preşedinte de Consiliul Judeţean sau Consiliul Local este încărcat cu o puternică componentă uninominală, votul pentru lista de consilieri judeţeni este cel la care se raportează partidele pentru a-şi măsura votul politic.

În Suceava, USL a câştigat alegerile în 79 de localităţi iar PDL a obţinut cele mai multe voturi în 40 de localităţi. În comuna Pătrăuţi, PDL a obţinut cu un vot mai mult decât USL.

USL a câştigat alegerile pentru lista de consilieri judeţeni toate cele cinci municipii ale judeţului şi în nouă dintre cele 11 oraşe din judeţ. În mediul urban, PDL a câştigat alegerile pentru CJ doar în Liteni şi Frasin.

Interesant este că USL a câştigat alegerile în 16 localităţi unde funcţiile de primari au fost obţinute de candidaţii democrat-liberali, unele dintre ele fiind considerate fiefuri PDL. Este vorba de Suceava, Vatra Dornei, Rădăuţi, Dolhasca, Salcea, Solca, Baia, Buneşti, Ciocăneşti, Hârtop, Vultureşti, Dolheşti, Poieni Solca, Horodnic de Jos, Burla şi Satu Mare.

Dintre cele patru comune câştigate de primari independenţi, la votul pentru lista de consilieri judeţeni USL s-a impus la Vicovu de Jos şi Brodina iar PDL a câştigat la Ulma şi Mănăstirea Humorului.

Harta votului pentru listele de consilieri judeţeni (click aici pt dimensiune mare):

Harta votului pentru listele de consilieri judeţeni Suceava

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii