Rectorul Valentin Popa şi alţi 11 profesori de la USV, acuzaţi de plagiat

12 cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor sunt acuzate de plagiat într-o sesizare anonimă care circulă de câteva zile printre angajaţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi care a fost trimisă şi unor redacţii din oraş.

Cei vizaţi sunt rectorul USV Valentin Popa, prorectorul Mihai Dimian, fostul rector Adrian Graur, Călin Ciufudean, Constantin Filote, Cornel Turcu, Cristina Turcu, Marius Cerlincă, Eugen Coca, Felicia Gîză, Remus Prodan şi Tudor Cerlincă.

Rectorul Valentin Popa a răspuns acuzaţiilor. Detalii aici.



Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Dlui. Mihai Dimian

    Auto-plagiatul presupune folosirea unur articole, sau chiar a unor portiuni semnificative din lucrarile scrise de acelasi autor, pe care acesta le publica sub alt nume.. Faptul in sine reprezinta un fel de "reciclare", dar fara a fi ceva CONSTRUCTIV, cum este obiectivul reciclarii, la modul general, fie vorba. Cu alte cuvinte, este ca si cum un artist ar vinde mereu acelasi CD din punct de vedere al continutului, sau in mare fiind cam aceeasi treaba, schimbandu-i doar numele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot dlui. Mihai Dimian

    Citez "Sigur ca daca e vorba de altfel de venituri este posibil ca planul de masuri pentru cresterea gradului de corectitudine a examenelor din USV sa conduca la reducerea acestor venituri pentru anumiti profesori (PUTINI la numar si ANONIMI in general). "
    Pai daca sunt atat de anonimi, de unde stiti cam cati ar fi la numar. Intr-un colectiv a carui principal sport ar trebui sa fie logica, aici exista un nonsens.

    RăspundețiȘtergere