George Ioan Călinescu, Marcel Simion, Vasile Iulian Scripcariu, Lucian Doru Mureșan, Irina Zaharie, Mihai Zaharie, Dumitru Zaharie - condamnare

Prin decizia penală nr. 1.300 din 15 aprilie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Suceava care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CĂLINESCU GEORGE-IOAN, fost șef de tură la Sectorul Poliției de Frontieră Siret, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Condamnarea inculpatului SIMION MARCEL, fost director adjunct la Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți, la pedeapsa de 10 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 10 luni, pentru complicitate la infracțiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Condamnarea inculpatului SCRIPCARIU VASILE-IULIAN, agent la Sectorul Poliției de Frontieră Siret, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Condamnarea inculpatului MUREȘAN LUCIAN-DORU, controlor vamal la Biroul Vamal Siret, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și fals intelectual.

Condamnarea inculpaților ZAHARIE IRINA și ZAHARIE MIHAI, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 8 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru complicitate la infracțiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Condamnarea inculpatului ZAHARIE DUMITRU, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru complicitate la infracțiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă ANAF București, prin reprezentant Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale Iași și, în consecință, obligă în solidar pe inculpații Zaharie Mihai, Zaharie Irina, Zaharie Dumitru, Mureșan Lucian-Doru, Simion Marcel și Călinescu George-Ioan la plata către partea civilă a sumei de 2.402 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale. 
 
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata către stat a câte 2.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava la data de 2 decembrie 2009 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2010).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii