Procurorii ÎCCJ au început ancheta împotriva deputatului Băișanu pentru că m-a amenințat cu moartea

Anul trecut, la 31 martie, i-am făcut plângere penală președintelui PNL Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, pentru amenințare. Sesizarea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost declinată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, făptuitorul fiind parlamentar.

Aflu din ediția de ieri, 21 februarie 2015, a cotidianului Obiectiv de Suceava că după aproape un an de zile cei doi martori au fost chemați la Parchetul General pentru fi audiați.

Mi s-a părut cel puțin amuzantă declarația lui Marius Zmău care susține că a plecat de acolo și n-a auzit nimic. Îl contrazic fotografiile realizate de un coleg de breaslă fix în momentul în care Băișanu mi-a adresat amenințarea, fotografii pe care urmează urmează să le depun la dosar.

Stefan Alexandru Băișanu amenințare

Stefan Alexandru Băișanu amenințare

Stefan Alexandru Băișanu amenințare

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Lasă brie cî aviem cod pienal nou:

    Art. 273
    Mărturia mincinoasă
    (1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
    (2) Mărturia mincinoasă săvârşită:
    a) de un martor cu identitate protejată ori aflat în Programul de protecţie a martorilor;
    b) de un investigator sub acoperire;
    c) de o persoană care întocmeşte un raport de expertiză ori de un interpret;
    d) în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă ori închisoarea de 10 ani sau mai mare
    se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
    (3) Autorul nu se pedepseşte dacă îşi retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reţinere, arestare sau de punerea în mişcare a acţiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie, ca urmare a mărturiei mincinoase.

    RăspundețiȘtergere