Nechifor, preşedinte la fără frecvenţă de frica DNA

Ioan Cătălin Nechifor Păcălin, Ovidiu Donţu, Florin Sinescu

În 2015, până la 21 august au fost 162 de zile lucrătoare. În 75 dintre zilele lucrătoare Cătălin Nechifor şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al CJ Suceava altei persoane din cadrul instituţiei, la birou fiind prezent timp de 87 de zile. Asta în condiţiile în care în ceilalţi doi ani şi jumătate de la începutul mandatului, în total şi-a delegat atribuţiile timp de 19 zile. Detalii complete, aici.

M-am întrebat ce l-a făcut pe Cătălin Nechifor să renunţe la atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru jumătate din acest an şi pe unde o fi umblat în tot acest timp.

Un posibil răspuns mi l-au furnizat unii primari PSD, total nemulţumţi de faptul că şeful lor de partid nu este de găsit niciodată la birou pentru a-i prijini cu probleme curente ale comunităţilor locale. Explicaţia, spun primarii PSD, ar fi aceea că Nechifor este înfricoşat cu totul de procurorii DNA, motiv pentru care refuză insistent să semneze orice fel de documente.

La o analiză a calendarului chiulurilor lui Nechifor, scenariul pare să se confirme. Absenţele au început să se adune, mai rar, în ianuarie-februarie, atunci când Prefectura şi biroului tovarăşului său Florin Sinescu au fost percheziţionate de procurorii DNA Suceava. În februarie, Sinescu a petrecut chiar şi o noapte în arestul IPJ Suceava, fiind acuzat de multiple fapte de corupţie şi abuz în serviciu.

Ioan Cătălin Nechifor Păcălin, chiul absenţe Consiliul Judeţean Suceava

Declicul care a provocat chiulul masiv de la serviciu l-a constituit însă percheziţiile efectuate în ziua de 7 mai de procurori de la structura centrală a DNA la sediul Consiliului Judeţean Suceava.

În referatul procurorilor, apărut pe surse în presă, Nechifor era acuzat, printre altele, că, împreună cu senatorul Ovidiu Donţu, ar fi luat o şpagă de 20.000 de euro de la TASA Botoşani, firma infractorului Conţac, pentru atribuirea unui contract.

Imediat dupoă percheziţii, timp de câteva zile la biroul lui Nechifor a fost agitaţie mare. Angajaţi ai instituţiei se tot perindau cu tot felul de documente privind achiziţiile publice, şi nimeni nu ştie ce se întâmpla cu hârtiile odată ce ajungeau în biroul lui Nechifor.

De atunci, aşa cum se poate vedea din grafic, Nechifor abia dacă a mai călcat prin sediul instituţiei, iar prerogativele de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava sunt exercitate de vicepreşedintele Alexandru Rădulescu.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Pai sa -l aresteze pe Radulescu, nu? :))) Oricum cu sau fara prezenta tot au dat buzna procurorii in sediul CJ.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu nechifor lucrurile sunt clare, politic e gata momentan. poate va reveni cativa ani, nu se stie. eu zic sa ne concentram atentia pe altceva acum:

    FLUTUR VA REVENI LA CJ. UPSI ... stiu cativa care tremura in chilotei ...

    RăspundețiȘtergere