Câteva chestiuni despre procesul candidaţilor PSD Suceava

1. Dacă în România poţi înfiinţa un partid cu doar trei semnături, consider anacronică condiţia listei de semnături de susţinere în cuantum de 1% din numărul persoanelor înscrise în Registrul Electoral al localităţii, adică 976 în cazul municipiului Suceava.

2. Aşa cum am spus şi imediat după ce Judecătoria Suceava a respins lista candidaţilor PSD, consider că absenţa acestui partid din competiţia electorală şi din viitorul Consiliu Local al municipiului Suceava ar fi produs un dezechilibru politic indezirabil pentru oraş.

3. Dacă există totuşi în acest moment condiţia listei de susţinători, aceasta trebuie să fie respectată întocmai. Candidaturile PSD trebuiau respinse şi asta se va fi întâmplat numai şi numai din vina lor.

4. Judecătarele Oana Daniela Victoria, Nadia Mina Codău, Cătălina Maftei şi Mariana Teodorescu, dar şi procuroarea de şedinţă Doiniţa Tanasă, s-au comportat ca veritabili avocaţi ai PSD. Observ că principiul Fiat justitia ruat caelum, adică facă-se dreptate chiar dacă s-ar nărui cerul, este străin pentru magistraţii suceveni şi se pare că mai important a fost ca PSD să aibă candidaţi la alegerile locale decât să vegheze la respectarea legii.

5. Prin contestarea tuturor candidaturilor înregistrate la Suceava, Donţu a fost la un pas să facă singurul lucru bun din sterila-i carieră politică de până acum. Corect ar fi fost ca dosarele tuturor candidaţilor să fi fost în detaliu analizate şi să fie respinse cele nu îndeplineau toate condiţiile. Ar fi fost un bun moment ca politicienii aroganţi şi indolenţi din toate partidele să înveţe odată pentru totdeauna că şi ei trebuie să respecte legile din ţara asta.

6. Procurorii DNA Suceava nu au nimic de întrebat după tevatura asta?
De exemplu, eu aş fi foarte curios să aflu de ce pe problema semnăturilor candidaturile PSD au fost admise, iar cele ale PNŢCD, PSRO sau PV au fost respinse.
Apoi, sunt foarte curios dacă nu cumva constuite o infracţiune faptul că şi după ce PSD şi-a validat în apel vreo 700 de aşa-zis susţinători, pe listă tot le-au rămas vreo câteva sute de semnături false.
Aş mai dori să aflu şi de ce judecătoarea Logigan şi-a luat brusc concediu de odihnă şi a fost înlocuită cu Nadia Mina Codău, despre care prin târg mai toată lumea ştie că este judecătoarea de casă a PSD.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii