Deputatul Bejinariu, renegat de ochii lumii de colegii din PSD



După ce a fost pus pe primul loc pe lista candidaților la Camera Deputaților deși se știa că are bube-n cap, Eugen Bejinariu este acum renegat cu jumătate de gură de colegii din PSD. Bejinariu a fost salvat, luni, de la urmărirea penală în dosarul Microsoft II prin chiulul parlamentarilor PSD și PNL. Pentru a mai salva ceva din deficitul de imagine, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a afirmat că i-a cerut lui Bejinariu să-și dea demisia. Evident, de ochii lumii.

„În mod ferm îi solicităm colegului nostru să-și depună demisia. Am avut o discuție cu domnia sa, până în acest moment nu este convins că este un gest bun pentru domnia sa să își depună demisia. Eu cred că este o datorie față de partid să facă acest lucru și o să îi cerem în continuare să demisioneze”, a afirmat Neacșu, la Camera Deputaților.

El a precizat că, în cazul în care Bejinariu nu renunță la funcția de deputat, acestuia ar putea să i se retragă sprijinul politic sau ar putea să fie exclus din partid, lucru ce va fi decis în forul de conducere al PSD.

Secretarul general al PSD a menționat că Eugen Bejinariu este candidat al partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie, iar dacă va câștiga un nou mandat i se va cere demisia din nou.

„Din păcate, știți că astea sunt procedurile legale. Domnul Bejinariu este candidat pe listele PSD. Nu avem cum să-l retragem din listă, inclusiv în cazul unui deces rămâne pe listă și i se și atribuie mandatul și abia după aceea poate să fie vacantat. Nu va beneficia de nicio umbrelă a PSD la alegeri. Noi îi cerem demisia acum și sperăm ca această demisie să rămână și pentru viitorul mandat”, a arătat acesta.

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft II pentru presupuse fapte de abuz în serviciu care ar fi provocat bugetului de stat un prejudiciu de 67 de milioane de dolari. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii