Poliţist destituit pentru că i-a luat apărarea Regelui Mihai pe blog

Mihai Enescu, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Giurgiu, a fost destituit luna trecută din poliţie printr-o dispoziţie semnată de ministrul Traian Igaş, după ce în prealabil fusese sancţionat cu "amânarea promovării în gradul profesional următor pe o perioadă de un an", pentru că pe blogul personal - mihaienescu.blogspot.com - "a propagat către publicul larg opinii cu explicit conţinut politic, emiţând în mod pregnant critici impertinente şi neconforme cu statutul de poliţist la adresa Guvernului României, Preşedintelui României, întregului aparat de stat, Partidului Democrat Liberal şi tuturor românilor".

Motivul invocat de ministrul Internelor şi Administraţiei, Traian Igaş, a fost un articol în care ofiţerul de poliţie îi ia apărarea Regelui Mihai după ce acesta a fost numit trădător de preşedintele Traian Băsescu. Articolul poate fi citit aici.


Politist destituit pentru ca i-a luat aprararea Regelui Mihai pe blog

Politist destituit pentru ca i-a luat aprararea Regelui Mihai pe blog

Politist destituit pentru ca i-a luat aprararea Regelui Mihai pe blog

Politist destituit pentru ca i-a luat aprararea Regelui Mihai pe blog

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. cum sa nu iti fie frica sa iesi in strada cand vezi ca politia si armata fac politica in loc sa isi vada de atributii

    RăspundețiȘtergere
  2. tu, asta de mai sus, poti sa stai cumincior in casa! nu-ti simte nimeni lipsa! faptul ca un om cunoaste istoria neamului sau si o apara in fata hahaielilor unui descreierat incult ajuns prin furt si accident in fruntea tarii nu are legatura cu activitatea profesionala, oricare ar fi aceasta. monarhul, in toate monarhiile constitutionale, nu are legatura cu politica. el reprezinta natiunea si statul, nu un partid sau altul. dar asta e peste puterile unui neuron portocaliu sa priceapa. in plus, sa ai norocul ca monarhul tarii tale sa fie ultimul sef de stat din timpul celui de-al doilea razboi mondial ramas in viata, onorat de toate puterile aliate cu cele mai inalte decoratii(si statele unite si regatul unit i le-au acordat, nu numai urss!)si sa-ti bati joc de el inseamna a-ti huli propria istorie. asta a aparat acel om.
    dar voi, spalati pe ... ceea ce tine loc de creier, daca va spune maine basescu ca balena zboara, sariti pe tote forumurile sa ne aratati ca asa este si ce prosti suntem noi, ceilalti, care stim si credem ca nu-i asa! succesuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist! Trist ca nu avem dreptul la libera exprimare ca cetateni ai Romaniei in primul rand, indiferent de functiile pe care le detinem sau institutiile in care lucram. Constitutia ar trebui sa fie una singura, indiferent de categoria sociala din care facem parte, sex, apartenenta politica sau religioasa, pentru ca ea este legea de capatai a unui popor, popor care este format din saraci si bogati, cinstiti sau hoti, femei si barbati, puternici sau slabi etc., lege care ar trebui atat pusa in aplicare, cat si respectata in egala masura de fiecare dintre noi, fara alte codicile, legi speciale, ordonante sau hotarari prin care, unor anumite categorii sociale le sunt restranse niste drepturi sau chiar le sunt luate.

    RăspundețiȘtergere