VIDEO| Băişanu "comemorează" Ziua Bucovinei

Nici bine n-a uitat lumea cum a fost luat la mişto de colegi încă de la primul discurs din Parlament (detalii aici), că preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, insistă să se facă de râs din nou.

Băişanu s-a lăudat că a iniţiat o lege pentru ca data de 28 noiembrie să fie declarată Ziua Bucovinei, dar care nu va fi sărbătorită, ci comemorată. Ascultaţi şi vă minunaţi:



Video: SuceavaLive

Trimiteți un comentariu

18 Comentarii

  1. bă dinule, tare de tot... se vede ca are 2 doctorate :))... vezi ce usor e sa propui rahaturi de 3 bani legate de sarbatoriri? dar ia sa vina cu ceva concret legat de bunastarea populatiei.. deh.. las ca da cu matura cu dom lungu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Maaaarfăăăăă!

    Probabil că epistemiologul Quell Boss, care comite confuzia de-o elementaritate specifică ciclului gimnazial, a fost coleg de chiul cu ciufuta aia de la ... (Bleax!) ... care împrăștie virgule cu semănătoarea universală pentru cereale.
    Chiar și între subiect și predicat sau chiar în cadrul propoziției/frazei cu topică nemodificată.

    Kogălniceanu spuse cândva „La legi nouă, om nou”
    În cazurile de mai sus, parafrazarea ar fi astfel:

    „La așa dobitoci guvernanți, așa nătărăi comunicatori și formatori de opinie.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Prietene...tu ai propus ceva ca ziarist..pt. Bucovina ?!....mai priveste actiunile unora si altora si din alte perspective...nu nu mai a persoanei ...si apropo....conform DEX-ului a comemora...inseamna...COMEMORÁRE, comemorări, s. f. Acțiunea de a comemora; ceremonie menită să evoce amintirea unei persoane sau a unui eveniment important; comemorație. – V. comemora. (Dictionarul Explicativ al Limbrii Romane, ed.Pedagogica,1998)

    RăspundețiȘtergere
  4. Normal....daca era initiativa PSD sau UNPR...trambitai o saptamana....daca ti se platea un articolo pe tema asta...la fel...iar referitor la Bucovina...nu pot sa-ti spun decat atat...ca esti baiat destept ...Intelligenti pauca...si apropo sunt un bucovinean asezat in bucuresti in urma cu 20 de ani si nu imi uit radacinile...asa ca cine promoveaza si simbolic locul meu de bastina si cu mediatizare nationala are respectul meu...restul sunt carcotasi sau demagogi...

    RăspundețiȘtergere
  5. HERZOGTUM BUKOWINA! CUM CARE?
    SAU TARA DE SUS, PRE UN INTELES MAI VECHIU.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si continuand...am vazut ca ai publicat niste articole chiar despre tragedia Nordului Bucovinei...de ce te deranjeaza ca exista cineva care chiar a propus o astfel de zi ?...sau te deranjeaza persoana si atunci iei la misto orice initiativa....Dinule...te faci tu de ras..pt. ca vrei tu sa pari altceva decat declari...un sfat de la un om care a avut rude deportate si care a suferit doar pt. ca s-a numit roman bucovinean: Abtine-te atunci cand se se face lobby pt promovarea Bucovinei,indiferent daca vine din partea unor persoane antipatice tie sau prin modul lor de actiune....Crede-ma o sa-ti dai seama cu cat o sa imbatranesti mai mult....E usor sa critici...mai greu e sa faci ceva...cred ca stii mai bine decat mine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumva exact asta ne mai lipsea , de parca am rezolvat problemele cu locurile de munca si un viitor mai bun, daca nu chiar prezent pentru populatia judetului. Dar cand vine din partea unui asemenea cameleon excroc care azi matura strazile cu "dusmanul"Lungu, maine televiziunea taticutului lui critica aspru prefectul si institutia prefectului pentru ca deranjeaza ilegalitatile comise de Olarean, cand stim cu totii ce blaturi ordinare a facut cu Balan si ce fular e in fata lui Flutur ( personal cred ca Baisanu se vede un Flutur, realitatea e ca doar apucaturile lui proaste le are, mintea nu) nu pot decat sa ma intreb daca e sanatos la cap.Ne face de rusine o asemenea specie de politician rapace si populist. Apropo, cumva el e bucovinean???

      Ștergere
  7. Ne facem noi de ras singuri! Dupa cum gandim, SAU MAI BINE ZIS NU GANDIM! Si asta se vede si la vot si in nivelul de cultura si civilizatie. Spectacolele, fie ele de teatru, muzica sau aproape orice altceva afara de muzica populara, dar si aia numai cu mici si bere, se anuleaza pe banda rulanta pentru ca nu se vand bilete. Asta in conditiile in care crasmele de fite sunt pline, masinile de fite fac parada prin gropile targului, Iulius-ul e plin toata ziua, bazarul.. ce sa mai vorbim, daca te uiti ce telefoane folosesc mai toti vezi ca niciunul nu-i mai ieftin de 300-400 de euro, case peste case, si deasupra iara case, toate noi si cu tz-spe camere in care nu va sta nimeni niciodata. Si mai vor-unii-ca Suceava sa fie capitala regionala! A ce? A manelismului? Pana si Botosaniul si Vasluiul ne-au depasit, si la venitul mediu si la nivelul de cultura.
    Asa ca mai incet cu "mandria" de bucovinean pe scari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cumva exact asta ne mai lipsea , de parca am rezolvat problemele cu locurile de munca si un viitor mai bun, daca nu chiar prezent pentru populatia judetului. Dar cand vine din partea unui asemenea cameleon excroc care azi matura strazile cu "dusmanul"Lungu, maine televiziunea taticutului lui critica aspru prefectul si institutia prefectului pentru ca deranjeaza ilegalitatile comise de Olarean, cand stim cu totii ce blaturi ordinare a facut cu Balan si ce fular e in fata lui Flutur ( personal cred ca Baisanu se vede un Flutur, realitatea e ca doar apucaturile lui proaste le are, mintea nu) nu pot decat sa ma intreb daca e sanatos la cap.Ne face de rusine o asemenea specie de politician rapace si populist. Apropo, cumva el e bucovinean???

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bucovinean? Baisanu e tigan de la Bogata, nu e din Bucovina

    RăspundețiȘtergere
  10. Au sarit latraii lui "mamaica" si "tataica" sa ne invete limba romana. Asemenea gafe, si nu-s singurele, n-ai voie sa faci nici macar in liceu.

    Daca pe Baisanu l-ar evalua, prin surprindere, o comisie adevarata acesta nu ar lua nici nota 2. Este cel mai incult si rudimentar conferentiar din Universitatea suceveana.

    Daca o catedra ar fi platita din contributia studentilor acesta ar ragai la sala goala.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Anonim 15.28
    Fără a insista asupra temei propuse – Ziua Bucovinei – care în sine constituie o inițiativă JUSTĂ, ETICĂ și demnă de toată considerația.
    Comentariul dvs. este neîntemeiat, nefiind bazat pe argumente solide și urmărește denaturarea temei din postarea inițială. Metoda se numește „mișcare din poignet” și este îndeobște practicată de adepții dictonului „cine nu-i cu noi e împotriva noastră”. Prin aceasta înțelegându-se manipularea subliminală a subiectului unui dialog de la ARGUMENTUL INIȚIAL către premise colaterale sau către amănunte conjuncturale ce țin de persoana interlocutorului.
    Metoda se aplică, în mod subconștient, mai ales în situația lipsei unor contraargumente valide.

    Deci:
    - ce spune Dinu ? Că epistemiologul de baltă își expune incultura de priboi prin formularea lexicală „comemorarea zilei Bucovinei”.
    - cum contraargumentează politkomisarul NKVD? Prin săritul la beregata interlocutorului.
    Față de TEMA COMUNICĂRII se enunță doar un argument străveziu – definiția generală a termenului de comemorare.

    Față de acest tupeu inimaginabil, venit din partea colhoznicilor ce și-au cumpărat diplome frumos colorate de la Spiru, trebuie să-mi defulez indignarea:
    - Stimați pseudointelectuali, (băi Lăducu), DACĂ SUNTEȚI PROȘTI CA O GURĂ DE CANAL DESTUPATĂ, STAȚI DRACULUI ÎN BANCA VOASTRĂ.

    Iată de ce. În limba română avem două situații diferite pentru marcarea solemnă a unui moment istoric sau a unei personalități:
    a) – „a aniversa = a sărbători împlinirea unui număr de ani de la data la care s-a petrecut un eveniment”
    b) – „a comemora” = a celebra solemn amintirea unei personalități sau a unui eveniment istoric”
    Aparent, cele două noțiuni sunt echivalente.
    Însă modul de utilizare a acestor două noțiuni este în strânsă legătură cu evenimentul determinant.
    a) – aniversăm evenimentele cu conotație pozitivă: aniversăm nașterea unei personalități, împlinirea unui număr de ani de la producerea unui eveniment cu implicații benefice. Aniversăm nașterea lui Eminescu și unirea Bucovinei cu Țara.
    b) – comemorăm evenimentele cu implicație funestă: moartea unei personalități, cedarea Basarabiei și Bucovinei, victimele cutremurului din 1977, martirii de la Fântâna Albă sau Eroii Revoluției.

    Motivația acestei diferențieri stă în etimologia latină a cuvintelor în chestiune:
    împlinirea anului/anilor versus amintirea evenimentului la data producerii lui.

    Dar este deja prea mult pentru lătrăii de partid care, în loc să stea în poziția ghiocel făcându-și „mea culpa” (sau autocritica), le sare muștarul inculturii tupeiste, tăbărind cu colții și ghearele la beregata comunicatorului.

    Concluzie:
    - Aniversăm BUCURIA
    - Comemorăm TRISTEȚEA.

    --------
    AM ZIS!

    (p.s. măi epigon epistemiologic, dar cu „UNICA ALTERNATIVĂ” cum e?
    Îți spun eu cum e. În vremea lui Ceaușescu, o pirandă din Bogata a rămas borțoasă.
    Avortul fiind interzis prin lege, n-a mai avut decât UNICA ALTERNATIVĂ de a da naștere puradelului. Pe care l-a botezat ȘTEFAN ALEXANDRU)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai nene! Devii plictisitor cu filozofia asta de bazar. Pacat ca nivelul dumitale de cultura nu e insotit si de un bun simt pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  13. când prostia sprinţară nu mai e amuzantă
    iar stâlpul totemic al prostului e-n pământ fertil
    când un "lider" n-are nici, barem, gură şarmantă
    să tacă ! ( 'ntr-o crâşmă lâng-un tub de scobutil )

    când cel mai canin din sat îşi trage faţă umană
    iar o mână de abulici îl proslăvesc constant
    atunci... se simte lider şi lasă a sa izmană
    să-i zugrăvească CV-ul,şi,of course, să fie interesant

    timid la o călugăriţă însărcinată, în Capitală
    cu mintea răstignită-ntr-o idee, la noi în sat
    Băişanu un singur scop are, decând se scoală :
    să facă bani, s-adune bani, pân'când cade cocoşat

    RăspundețiȘtergere
  14. Politkomisare,
    1. dacă vrei să inițiem un dialog în urma căruia să-ți f*t definitiv și irevocabil Dumezăii mă-tii, fă-ți un cont sau un username. Oi fi având eu stomac de kangur dar n-am ajuns să mă contrez cu toți șobolanii anonimi ce se ițesc din catacombele Kremlinului, chițăie din dosul mustăților maculate câte un jalnic „argumentum ad hominem” și apoi o șterg iute la adăpostul protector al noroiului existenței lor orizontale de slugă.
    2. Perseverarea în tactica atacării persoanei și ignorare a conținutului comunicării este edificatoare asupra tentei mizerabile a caracterului tău. Dacă ai fi posedat cel de-al optulea simț - bunul simț - ai fi plecat capul recunoscându-ți neghiobia și retractând-o.
    3. Poziția ghiocel înseamnă la colțul camerei, cu capul plecat și rușinea sincer întipărită pe față.
    4. Buna cuviință, pe care o dețin în exces, NU VĂ E DESTINATĂ VOUĂ, copitatele mici și mari de partid, proști ca o gură de canal destupată și care v-ați înfofolit tembelismul în diplome frumos colorate.
    Față de voi m-am chinuit atâția ani să devin nesuferit iar plăcerea mea sublimă este să-i spun bowului - BOW și prostului - PROST.
    Pentru voi, analfabeții colhozului neosocialist, nu am decât îndemnuri de tipul „Fuckyou!” și ”Siktiryou!” pe care vi le-ndes pe gâtiță cu ajutorul propriei mătărângi.

    RăspundețiȘtergere
  15. toti infractorii, betivii, curvarii, porcii, laşii, sforarii, şpăgarii şi aşa mai departe si-au dat intalnire in parlementele tarii din 90 incoace.
    Dar cand mai ai si te lauzi cu niscaiva doctorate peste tot, c-ai bani de cumperi judetul si ca nimeni nu te poate atinge, atunci e clar. ai de -a face cu un impostor. acesta e arhetipul tradatorului de neam, partie, popor, partid, familie etc.. e tipul cel mai periculos, in numele unei asa numite mondializari, a promovarii satului global, a multiculturalismului si transnaţionalismului, al economiei socialiste pan-mondial "neplanificate". dincolo de numele sau care nu mai trebuie rostit, ramane imaginea de pe sticla tembelizorului: un omuleţ, care rade impreuna cu lungu de distrugerea a ce a mai ramas din urbe, dar o matura cu deplină constiinţă...ati ghicit...

    RăspundețiȘtergere
  16. hrrrr, ham, ham! melitia morala! pupa'n fata si scuipa pe la spate!

    RăspundețiȘtergere