Văd de vreo săptămână foartă multă energie consumată de nişte reportofoane umblătoare pentru a demonstra că bodega de la Casa de Cultură nu-i deloc hidoasă, că tavanul fals şi coloanele romane nu-s chicioase şi că "rafinatul" Viorel Aelenei e cel mai serios investitor din istoria târgului.

Mai văd şi oameni care până mai ieri îi ridicau statuie arhitectului Nicolae Porumbescu, iar acum îi terfelesc opera.

Cu suprindere asist la avalanşe de laude întru justificarea mizeriilor unui cetăţean care permanent şi-a bătut joc de lege.

Am o singură curiozitate. Dacă Aelenei nu ar fi alocat bugete generoase pentru promovarea în presă a evenimentelor de la Padrino, Office's sau Toscana, stabilimentul din foaierul Casei de Cultură ar mai fi fost apărat cu atâta îndârjire?

În urmă cu vreo doi ani, când alţi ţărănoi s-au tăiat la Ranch, crâşma a fost închisă cu mascaţii pentru că nu avea autorizaţie de funcţionare. Asta ar fi trebuit să se întâmple şi la Padrino Lounge dacă miliţia ar fi cu adevărat independentă şi chiar şi-ar face treaba.

Dacă ăsta este profilul afacerilor pe care le apăraţi, susţineţi şi promovaţi, legaţi-vă cu lanţuri de bodegă atunci când sper că autorităţile chiar îşi vor face treaba şi vor pune lacătul pe coşmelie.