De ce este Nechifor laș și mincinos?

Ioan Cătălin Nechifor, președinte Consiliul Județean Suceava, președinte PSD Suceava

„Care este punctul de vedere al Consiliului Județean Suceava, unic acționar al Aeroportului Salcea, cu privire la faptul că Direcția Națională Anticorupție a început acțiunea penală față de inculpatul Eugen Mogoș, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în dosarul fraudării fondurilor europene de la APIA?”

Joi, 3 iulie, în conferință de presă, i-am adresat prima dată această întrebare președintelui CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. A refuzat să răspundă. A ignorat întrebările mele cu o nerușinare cum rar mi-a fost dat să văd, nici măcar Flutur în zilele în care se credea conducător suprem nu a atins o astfel de aroganță.

Am reptat întrebarea joi, 10 iulie, tot în conferință de presă. Nici acum Nechifor nu a dat vreun răspuns. „Vrei să-l împușcăm?”, mi-a rânjit, după conferință, confirmându-mi că PSD a rămas partidul care își apără penalii până-n pânzele albe. „Vreau ca CJ să se întrebe dacă este indicat ca o persoană inculpată penal într-un dosar de fraudare de fonduri europene să fie președinte al CA de la Aeroport, acolo unde tocmai se cheltuiesc alte câteva zeci de milioane de euro din fonduri europene”, am răspuns unor urechi surde.

Marți, 15 iulie. Conferință de presă. A treia încercare. „Dacă îl veți întreba pe Mogoș, veți afla noutăți în sensul ăsta”, au fost singurele vorbe bâiguite de Nechifor. Încerc, fără rezultat, să-i explic că pe mine punctul de vedere al CJ mă interesează, al instituției care l-a pus pe Mogoș în funcție și îl plătește cu un salariu nesimțit de mare.
Am luat totuși de bună afirmația lui Nechifor și l-am sunat pe Mogoș. Nu a răspuns L-au mai sunat mulți alți colegi care au fost la conferința de presă. Nu le-a răspuns nici lor.

Nici măcar nu m-a deranjat acest episod. Știam că nu pot să pun niciun fel de bază pe vorbele aruncate în vânt de Nechifor. Până acum, au aflat deja asta pe pielea lor foarte mulți suceveni. Numeroși oameni țin să îmi povestească despre cum și-au luat țeapă, într-un fel sau altul, de la Nechifor, despre cât de slab pregătit și neserios este. Nu mă mai miră niciuna dintre poveștile pe care le aud din ce în ce mai des.

Un lucru nu-mi e acum însă foarte clar. De ce este Nechifor atât de laș și mincinos când vine vorba de inculpatul penal Eugen Mogoș?

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. eu am cu totul alta nelamurire. uitati-va putin la personajul din poza, parca-i venit venit in fata jurnalistilor si a camerelor de luat vederi direct de pe camp. netuns, nebarberit, iar hainele mai mult atarna decat imbraca cele 150 de kile de seu. As putea fi rautacios si spune ca si miroase. Si asta e un look permanent .intr-o logica elementara, cum poti pretinde ca poti avea grija de un judet intreg cand tu nu esti capabil sa ai macar o modesta grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dobitoc batran (ma refer la anonimul de mai sus,de la ora09:06...), indiferent cat de multa voma regurgitezi,proiectul tau de kkt,de impostor oportunist ,de sfertodoct cu hemoroizi la creier,tot nu trece...
    Nu mai promite altor impostori contracte grase pe proiecte de doi bani,asta se cheama trafic de influenta,santaj etc....
    Cam pe cand o sa propui un grup statuar din rumegus presat,sculptat de pretenii tai cu limba?

    RăspundețiȘtergere
  3. opa, se pare ca micul meu comentariu a provocat putina aciditate la stomac pentre limacsii pesedisti din jurul lu`Pacalin. Ba, stiti ceva?! jubilez! :) stim ca vadoare-n cur si fornaiti razand din rât cand va facem hoti, spagari, nulitati profesionale, escroci si mincinosi. Macar satisfactia asta lasati-ne sa ne bucuram de ea: ca la fel ca tiganii, si voi la 40-50 de ani, dupa doua – trei mandate de furat si dupa zecile de kile de seu puse pe burti si pe aorte, adaugand si stresu ala ca o sa va sparga DNA-ul usa, crapati de tineri, fara sa va bucurati de prea mult de viata si de banii furati. Asta e cam singurul lucru pentru care va multumim si o va ramanem recunoscatori.

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am cum sa-ti stric bucuria,insa pot,bovina adulta,sa-ti spun ceva in greaca veche: mai du-te-pizda mă-tii si fa proiecte monumentale pe care sa ti le aprobe arhiepiscopia,intr-un moment de ratacire....Ca cele mai bune proiecte de monumente sunt cele care iti ies tie in Photoshop,o scula pe care copiii de astazi,de clasa a II-a, o stapanesc mai bine ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut ocazia să particip la o nuntă la care a fost invitat și Nechifor cu nevasta. Avea același aspect neîngrijit, iar nevastă-sa era venită în pantaloni! Când te preocupă atât de puțin aspectul tău, e imposibil să te preocupe mai mult aspectul unui județ. Până acum, singura realizare a lui Păcălin e faptul ca la învins pe Flutur. Nu a facut absolut nimic, iar întrebarea ta Dinule, a fost mai mult decât corectă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mey jomu asta nu prea pune pret pe aspectul exterior. Asta e semn de putere, pt. ca il cam doare la basca de aparente, de poza, de imaginea de "baetas" care cerseste recunoastere si respect pt. ca stie ca o are.

    RăspundețiȘtergere