Scurtă analiză a răsmeriței din PNL Suceava

PNL Suceava

Vizibil obosit, ușor debusolat, dezorientat, cu un discurs confuz, lalâu, haotic - așa a încercat, sâmbătă, Ștefan Alexandru Băișanu, într-o conferință de presă de un ceas și jumătate, să explice brambureala care a cuprins PNL în ultimele zile.

Despotic, din cale afară de arțăgos, pus pe căpătuială, liderul PNL aproape că a transformat organizația într-o afacere de familie. Soția, cumătri, veri, fini și prieteni de familie s-au pricopsit ușor cu funcții în partid și instituții publice. Băișanu s-a îndepărtat de liberalii activi, cu personalitate și inițiativă, și a preferat să se înconjoare de blegi lingușitori, fără potențial să-i amenințe poziția în partid.

Băișanu s-a văzut acum, parcă din senin, „lucrat” de aliați, trădat de propriul partid, trădat de chiar și de neamuri, rămas aproape singur, fără nicio influență, cu un îndoielnic viitor politic.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în PNL
Săptămâna trecută, Băișanu și-a dus copilul la un concurs de echitație în Austria. Profitând de această absență, Ioan Bălan, cel care prin diverse mașinațiuni încearcă de ceva vreme să-l elimine pe Băișani din competiția pentru candidatura în 2016 la Primăria Suceava, a încercat acum să-i aplice lovitura de grație.

Întors în țară, Băișanu a avut supriza să constate că la desemnarea reprezentaților PNL în comitetul executiv local al noului PNL nu a fost respectată lista pe care o dictase înainte de plecare. În scurt timp, Băișanu a înțeles că a fost trădat. Abia acum a relizat că organizația municipală, în frunte tocmai cu al său cumătru Marius Zmău, este de fapt controlată de inamicul său, Ioan Bălan.

Lup sau potaie?
Uzând de influența pe care o mai are în partid, Băișanu a obținut, joi, demiterea lui Marius Zmău, până atunci președinte la municipiu, și dizolvarea organizației. Decizia, aparent conformă cu statutul partidului, vine însă la patru luni de la expirarea mandatului conducerii organizației. Găselnița, menită să-i recucerească poziția pierdută prin dezertarea lui Zmău et. co, i-a cam stricat combinațiile lui Bălan.

Vineri, Băișanu s-a dus kamikaze la ședința comună ale birourilor județene PNL-PDL, dar n-a anticipat capcana perfid urzită de Flutur și Bălan. Pus la punct prin telefon chiar de secretarul general al propriului partid, „Gavarit” Petrache, Băișanu a reușit să arunce în aer doar propria-i poziție. Suprins de regia tragi-comediei turnată în sediul PDL, Băișanu părea că a capitulat.

„Eu sunt lup, nu pot fi dresat”, a ținut Băișanu, sâmbătă, să-și liniștească partizanii din partid. La cum s-a prezentat în conferința de presă de după chelfăneala de la PDL, mă întreb dacă cumva liberalii îl privesc acum doar ca pe o potaie speriată.

Foto: http://goo.gl/8ChW5d

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Baisanu ameninta in fiecare conferinta de presa ca o sa ne spuna de ioan balan de dna de bla,bla,bla...,balan il invita sa o faca si...?ori nu stie nimic ori ie frica lui mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca si Neagu a demisionat de la UNPR, Baisanu are cale libera.

    RăspundețiȘtergere