Astăzi e Ziua de Naștere a Sucevei. Fondatorul orașului, Petru I Mușat, a sărbătorit în cimitir

Astăzi, 10 februarie 2015, se împlinesc 627 de ani de la prima atestare documentară a târgului Suceava într-un document emis de Petru I Mușat, cel care a construit Cetatea de Scaun.

Cum nu se apropie nicio campanie electorală, ziua de naștere a Sucevei a trecut cu totul neobservată. Lungu e în concediu, Sinescu se ascunde de procurorii DNA, iar Păcălin Nechifor e atât de ocupat cu telefoane pe la Acces Direct ori alte astfel de mizerabile emisiuni de scandal că nici măcar bugetul județului n-a reușit să-l încropească.

Nici pâs n-au zis nici așa-zișii oameni de cultură, ori inutilele instituții culturale a căror singură preocupare pare a fi organizarea de evenimente electorale pentru conducerea de partid și de stat.

Zilele astea se împlinesc patru ani de când statuia lui Petru I Mușat, cel care a construit Cetatea de Scaun și a așezat Suceava pe hartă, a fost mutată din centru în cimitir.

Toți păcălinii din Primărie și Consiliul Județean au tot promis că statuia celui care poate fi considerat fondatorul orașului va fi reamplasată în centrul Sucevei. Ghinion! Petru I Mușat tot în cimitir a rămas.

Păcălinilor, să vă fie rușine!


Foto: orasulsuceava.ro

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. d-l primar are treaba, o gasit solutia de a strange darile pentru maria sa. Nu zic mai multe dar sper ca o sa vina si randul lui sa-si explice averea care o detine.

    RăspundețiȘtergere
  2. ia daca iesti tare fa o dura si critica analiza, evident sincera, cum altfel,a tuturor sefilor de institutii de cultura din subordinea CJ. ai avea mari surprize... directori si directorasi, cari tata viata lor au pupat fundurile politichienilor fruntasi ai urbei mocirloase, au blocat efectiv nu doar biete destine ale celor care chiar trudesc intru slujirea culturii judetene... ei au blocat mai mult decat atat: adevarata cultură, cea onestă si neispitititoare debani publici...
    n-ai vazut ca nimeni din asa zisa presa libera nu a scris nimic vreodata de rau despre sefisorii acestia? eu cred ca si tu stii de ce... aşa ca las sa stea Petrica unde e ca altfel in centrul comunei e mai rau :))

    RăspundețiȘtergere