Am trimis Primăriei Suceava, în scris, opinia negativă cu privire la construirea unei clădiri în Parcul Areni

Vineri, 7 mai, este ultima zi în care pot fi transmise observațiile scrise către Direcția de Urbanism a Primăriei municipiului Suceava privind Planul Urbanistic Zonal prin care Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava solicită aprobare pentru construirea unei clădiri în Parcul Areni.

Am adăugat mai jos textul adresei pe care am trimis-o Primăriei Suceava.

Dacă nu sunteți de acord cu edificarea unei construcții în Parcul Areni, dar nu ați avut timp să formulați o opinie în scris, puteți acum să copiați textul de mai jos, să vă adăugați numele și să îl trimiteți prin email la urbanism@primariasv.ro. 

Durează doar două minute să trimiteți un email și chiar dacă poate părea că nu ar avea vreun impact, să știți că este foarte important să existe aceste dezacordul în scris pentru a împiedica aprobarea construirii în Parcul Areni. Totodată, la o ulterioară contestație în instanță va fi foarte important ca pe adresa Primăriei Suceava să fi fost trimise aceste opinii negative cu privire la proiect.

Este foarte important să convingi și alte persoane. Vorbește cu prietenii, colegii, rudele și roagă-i să facă acest mic efort pentru a apăra Parcul Areni.

Descarcă documentul în format doc, pdf sau copiază textul de mai jos și trimite-l prin email la urbanism@primariasv.ro.


Către: Primăria municipiului Suceava – Direcția de Urbanism

Observații cu privire la Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea corpului E al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

Având în vedere intenția Universității „Ștefan cel Mare” Suceava privind edificarea unei construcții pe un teren situat în parcul Areni din municipiul Suceava, prin prezenta îmi exprim dezacordul cu privire la solicitarea de aprobare a documentației de urbanism.

Consider că edificarea unei noi construcții nu este oportună pentru că va avea un impact negativ puternic, imediat și iremediabil asupra Parcului Areni, în condițiile în care municipiul Suceava suferă de un deficit major de spații verzi. Totodată, edificarea unei noi construcții în Parcul Areni va avea un vădit efect negativ în deja una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului. De asemenea, coeficientul de utilizare a terenului depășește limitele stabilite de reglementările urbanistice. În plus, o nouă construcție nu poate fi edificată având în vedere regimul juridic al terenului care se află în proprietatea municipiului Suceava, fiind dat doar în administrare solicitantului pentru realizarea exclusiv a unor alei de acces și spații verzi.

Consider că nu a fost realizată o consultare publică reală și transparentă cu privire la documentația de urbanism propusă de solicitant. Primăria municipiului Suceava și solicitantul au publicat pe paginile de internet doar documente și informații trunchiate, iar întreaga documentația putea fi studiată doar la sediul Primăriei, lucru imposibil pentru majoritatea locuitorilor orașului din cauza restricțiilor de acces stabilite pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Consider că pentru o consultare reală și transparentă a populației, întregul conținut al documentației de urbanism trebuia publicat pe pagina de internet a Primăriei municipiului Suceava, astfel încât să fie asigurat un acces facil pentru toți locuitorii orașului.

În concluzie, solicit respingerea solicitării Universității „Ștefan cel Mare” Suceava privind Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea corpului E prin edificarea unei noi construcții în Parcul Areni.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii