Licitațiile aranjate, practică frecventă la Centrul Cultural Bucovina.Ilegalitățile de la Hora Bucovinei



Încălcarea legii achizițiilor publice a devenit o practică frecventă la Centrul Cultural Bucovina al Consiliului Județean Suceava. La o sumară trecere în revistă a licitațiilor organizate de instituția condusă de Sorin Filip (foto) descoperim numeroase cazuri în care câștigătorii licitațiilor erau anunțați cu câteva zile înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor. În acest articol vă prezint ilegalitățile comise la organizarea evenimentului Hora Bucovinei.

Prin anunțul nr. 2680 din 10 mai 2017, Centrul Cultural Bucovina organizează o licitație pentru „servicii de prestație artistică” la Hora Bucovinei. Conform caietului de sarcini, instituția își dorea un spectacol de 60 de minute susținut de „un ansamblu din Transilvania”. Termenul de depunere a ofertelor era data de 11 mai 2017, ora 16.00.

Tot la 10 mai, prin anunțul nr 2683, Centrul Cultural Bucovina organizează o altă licitație, tot pentru „servicii de prestație artistică” la Hora Bucovinei. Conform caietului de sarcini, această achiziție viza un spectacol de 45 de minute susținut de un interpret de muzică folclorică din Ardeal. Termenul de depunere a ofertelor era data de 12 mai 2017, ora 16.00.

În aceeași zi, la 10 mai, Consiliul Județean Suceava știa deja cine va câștiga licitațiile și a publicat afișul și programul evenimentului „Hora Bucovinei”. Pe afiș se regăseau Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” și solistul Adi Neamțu. Mai exact, afișul a fost publicat cu o zi înainte ca Ansamblul „Dor Transilvan” să câștige licitația și cu două zile înainte ca interpretul Adi Neamțu să-și adjudece contractul.

Mai mult, dacă vă vine să credeți, în caietele de sarcini pentru spectacole de dans și muzică folclorică, Centrul Cultural Bucovina solicită... „portofoliu de fotografii” (!!?). Fotografii, nu filmări. Adică ei își dau seama din poze cum cântă și dansează cei care participă la licitație. 

Reamintesc că o altă licitație a Centrului Cultural Bucovina a fost anulată, marți, abia după ce am publicat o anchetă în care am atras atenția cu privire la ilegalitățile comise în derularea procedurii de achiziție publică. Detalii aici, aici și aici.

De câte dovezi mai este oare nevoie până să fie luate măsuri în cazul noianului de ilegalități de la Centrul Cultural Bucovina?

Documentația pentru contractarea unui ansamblu folcloric. Termen, 11 mai, câștigător anunțat la 10 mai. A se observa că în anunț și caietul de sarcini sunt trecute sume diferite:


Documentația pentru contractarea unui interpret de muzică folclorică pentru Hora Bucovinei. Termen, 12 mai, câștigător anunțat la 10 mai. A se observa că numărul de înregistrare este modificat cu pixul:


Afișul publicat ce Consiliul Județean Suceava cu două zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea ofertelor: 


foto: jupanu.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii