Garaj construit pe spațiul verde, în centrul Sucevei, pentru Gheorghe Flutur. Încrengătură de documente și interese pentru a-i face pe plac șefului PNL Suceava



În ultima lună am publicat o serie de articole despre faptul că terenul de sub fostul buncăr de gunoi de pe Aleea Nucului a fost împărțit în două parcele de câte 24 de metri pătrați și concesionat către două persoane: consilierul local PSD George Petrescu și un anume Ioan Cazaciuc.

Cu un mare consum de timp și energie am continuat ancheta pentru a lămuri toate elementele neclare, am consultat numeroase documente, am stat de vorbă cu foarte multe persoane, am pus cap la cap toate informațiile și acum sunt în măsură să vă spun și vouă că am aflat cel mai bine păzit secret din Suceava: garajul de pe Aleea Nucului a fost construit pentru Gheorghe Flutur.

Anul trecut, după ce a devenit președinte al Consiliului Județean Suceava, liderul Gheorghe Flutur a renunțat la a face naveta la Gura Humorului și s-a mutat într-un apartament de pe Aleea Nucului din Suceava, în spatele fostului Hotel Gloria, devenind vecin cu afaceristul Gheorghe Petrescu, consilier local PSD și șef al agenției ARR Suceava.

Zona este una foarte aglomerată, cu puține locuri de parcare. După mutarea lui Flutur acolo, deloc întâmplător Consiliul Local Suceava a aprobat organizarea unei licitații la prețul modic de 2.400 de euro pentru acordarea superficiei pentru garaje pe două parcele de teren de câte 24 de metri pătrați, pe locul buncărului de gunoi dintre blocurile S1 și S3.

Una dintre parcele a fost adjudecată, așa cum știți, de consilierul local PSD Gheorghe Petrescu. Cealaltă suprafață de teren a fost obținută de Ioan Cazaciuc, un bărbat care în acte are domiciliul pe strada Lazăr Vicol din cartierul George Enescu, dar în realitate locuiește de câțiva ani în comuna Moara.

Ioan Cazaciuc este finul de cununie al lui Gheorghe Flutur și, din informațiile pe care le am, Cazaciuc ar fi participat la licitație doar ca un interpus pentru nașul său Gheorghe Flutur, cel care urma să utilizeze în realitate garajul.

La ambele licitații ca „mână moartă” a participat un anume Andrei Cătălin Agavriloaei. Provenind din fostul PDL, Andrei Cătălin Agavriloaei este membru activ al organizației de tineret a PNL. Soția lui a fost angajată recent pe o funcție de consilier debutant la Primăria Suceava.

Deși construcția a fost terminată de câteva săptămâni, timorat probabil de vâlva stârnită de articolele pe care le-am publicat în ultima lună, Gheorghe Flutur nu a folosit până acum garajul construit pe numele finului său Ioan Cazaciuc.

Pe cealaltă parcelă Gheorghe Petrescu a obținut și el autorizația de construire și se poate apuca de ridicarea garajului.

Am vorbit astăzu cu finul lui Gheorghe Flutur, Ioan Cazaciuc, și l-am întrebat dacă recunoaște că a fost un interpus pentru nașul său în această afacere. Panicat, Cazaciuc a negat și a afirmat că ar fi participat la licitație dorind să facă altceva acolo, „probabil un biznis”.

Nici nașul nu a recunoscut informațiile. "Care garaj? Nu știu așa ceva", a fost replica lui Gheorghe Flutur. 

Flutur a negat până și faptul bine cunoscut de toți oamenii din zonă că locuiește în blocul de lângă garaj. "Eu am casă în Gura Humorului. Acolo stau".

Update: După publicarea acestui articol Gheorghe Flutur și-a anulat conferința de presă pe care o avea programată la finalul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Județean Suceava.

Ioan Cazaciuc, finul de cununie al lui Gheorghe Flutur, proprietar în acte al garajului construit pe Aleea Nucului

Andrei Cătălin Agavriloaei, tânărul liberal care a mers „mână moartă” la ambele licitații

Deși a fost terminat de câteva săptămâni, garajul stă nefolosit pentru că Gheorghe Flutur s-a speriat de reacțiile negative la articolele pe această temă 

Pe aceeași temă:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii