USV a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei. Clasificarea lui Funeriu a fost anulată

USV a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei privind clasificarea universităţilor din ţară. Judecătorii au anulat clasificarea făcută de fostul ministru Daniel Funeriu prin care USV era trecută în categoria treia. Detalii aici.

Curtea de Apel Suceava a admis, astăzi, cerea USV şi a decis să anuleze Ordinul MECTS nr. 5262/05.09.2011 privind constatarea rezultatelor clasificării universităţilor şi a Ordinului MECTS nr. 3998/05.05.2012 privind metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finanţarea de bază şi finanţarea suplimentară a instituţiilor de învăţământ superior de stat din România pentru anul 2012.

Pentru a nu prelungi procesul, USV a renunţat la capătul de cerere privind obligarea MECTS la plata unui prejudiciu de 4,6 milioane de lei. Ministerul poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. asta da stire! nu va fi comentata la fel de mult ca cele despre pista de skate sau fataiala mai mult sau mai putin legala, mai mult sau mai putin artistica a catorva pustani falticeneni, dar e mai importanta pentru viitorul sucevei. a multa oare repet ca universitatea a ramas singurul punct forte al orasului, cu bunele si cu relele sale. ma mir ca intravilan nu s-a gasit o solutie de dezvoltare, dar s-a mai gasit loc de inca un mall(bazar evoluat!). scoala poate sa se faca si la moara! daca se va mai face vreodata!
    p.s. dupa interesul pentru un anume tip de stiri imi pot da seama si cam care e nivelul cititorilor si dece salariul mediu/judet este cel mai mic(sau aproape!) din tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. ca fost absolvent al acestei universitati, ma bucur enorm... stiu cadre didactice care si-au sacrificat si viata familiala pentru ca aceasta unitate sa devina ceva complex si bun...felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere